Стоилов няма да се връща в „Астана“

Станимир Стоилов се разделя вероятно завинаги с казахстанския футбол. Най-успешният треньор в страната напусна по взаимно съгласие националния отбор. След четири титли с „Астана“ Мъри няма намерение да се завърне при шампионите, където остави за наставник своя помощник Роман Григорчук.

Стоилов изкара една година начело на националния отбор и завърши на второ място в Лигата на нациите срещу Грузия. Въпреки това в страната не са очаровани от резултатите му. „Във футбола всеки ползва сравнения – каза известният местен анализатор Владимир Гулямхайдаров пред сайта Sports.kz. - В „Астана“ треньорът се справи страхотно, но в националния отбор не беше така. Сега е много трудно да кажем дали правилно сме назначили българин на поста и тепърва ще видим дали неговият наследник ще бере плодовете на работата му.“

В официалния си сайт федерацията благодари на Стоилов и му пожела успех в новите начинания. Най-вероятно те няма да бъдат свързани с Казахстан, а с Русия или Китай. Завръщане в „Левски“ също изглежда изключено. С националния тим се разделят също помощниците му Цанко Цветанов и Саид Ибраимов.

Трима български треньори обаче остават в казахстанското първенство. Най-добре се представя Стойчо Младенов, който завърши пети с „Кайсар“. В последния момент на миналия сезон от изпадане се спасиха Николай Костов („Шахтьор“) и Димитър Димитров („Иртиш“). И тримата в момента водят подготовка с отборите си в Анталия.

Коментари

Задължително поле