Стоилов: Радостно е, че „Астана“ удължи серията у дома

Шампионът на Казахстан „Астана“ се превърна в истински кошмар за гостуващи отбори в евротурнирите. Тимът на Станимир Стоилов не познава вкуса на поражението вече 16 поредни мача пред собствена публика след 1:1 със „Славия“ (Прага). Това бе и първа спечелена точка през тази кампания за азерите, след като в първия мач от груповата фаза загубиха от „Виляреал“ с 1:3. Именно „жълтата подводница“ успя за последно да превземе „Астана Арена“ (3:0), а това се случи през 2014 година в мач от предварителните кръгове на Лига Европа.

„Приемам този мач със смесени чувства – обясни Стоилов след равенството с чехите. - Не съм щастлив, че не спечелихме, но се радвам, че отборът игра със сърце и желание и продължи серията без поражение у дома. Имахме проблеми със състава, но „Астана“ показа, че е добър европейски отбор.“

В другия мач от същата група „Макаби“ (Тел Авив) и „Виляреал“ също поделиха точките след нулево равенство в Израел. В следващия двубой „Астана“ приема израелския тим, а „Славия“ гостува в Испания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят