Валентин Радев: Който премине нелегално границата, бързо го хващаме

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разгради закрива местна детска градина в средата на учебната година

Евростат: На четвърто място сме в ЕС по брой убийства

Австралийският вицепремиер подава оставка в понеделник

По време на нападението в гимназията във Флорида е имало въоръжен помощник-шериф

Сблъсъци между италиански антифашисти и полиция в Торино

Над 400 мирни граждани са убити край Дамаск през последните пет дни

Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Стоичков: Всеки народ си заслужава управниците

Христо Стоичков прие спокойно новината, че Министерството на външните работи стартира процедурата по освобождаването му като почетен (нещатен) консул на Република България в Кралство Испания за автономните области Каталуня и Арагон. Решението ще бъде разгледано от Министерския съвет в сряда.

„Мачът отдавна е свършил за подобни решения – каза от Маями Кавалера на „Златната топка“. – Как могат да ти отнемат нещо, което реално нямаш? Удостоверението, с което се легитимирам пред институциите като почетен консул е валидно пет години и е изтекло преди 14 месеца. И никой не се заинтересува за това. А аз не реагирах, защото смятам, че ми е късно да се моля за нещо в този живот. Колкото до Испания – щом е поискала нещо от България, явно веднага трябва да се изпълни!“.

Христо Стоичков е назначен за почетен консул с решение на Министерския съвет № 585 от 29 юли 2011 г. И мотивите за прекратяване на правомощията му според Външно са: „През последните няколко години дейността г-н Стоичков като почетен консул е затруднена поради обстоятелството, че той пребивава основно в САЩ… В бъдеще ефективното изпълнение на неговите функции ще бъде възпрепятствано поради усложняване на комуникацията му с официалните власти на Кралство Испания, заради последните му публични изяви“.

„Ще добавя само, че ми е късно да играя и ролята на мишок и да не защитя Каталуня след насилието срещу гласуващи в референдума – каза единственият българин, избран от ФИФА сред 100-те най-велики футболисти в историята. – Затова и призовах за оставки. Навремето имаше кръв и насилие при протести пред парламента в България и премиерът Бойко Борисов веднага подаде оставка. Достойно! Сега обаче Испания казва друго и става друго. Приемам го с разбиране, да. Всеки народ си заслужава управниците“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (19)

 1. Държавна излагация ! Да му отнемат изтекъл статут. Само у нас! Да не знаят даже кой какъв е и че не е обвързан с нтях. Мухи без глави.

  1. никой си, ти разлика между статут и легитимация правиш ли? Аз например имам статут да паркирам колата си на паркинга пред работното ми място, но легитимацията ми е изтекла преди 4 години и нямам намерение да я подновявам. Само дето в момента на подаване на молба за подновяване ще ми издадат актуална. Аман от тъпанари, които обясняват на останалите…
   И за пояснение – До вчера, Стоичков щеше да получи нова легитимация с 5 годишен срок при поискване. Това, че не е поискал не означава, че държавата ни е виновна.

 2. Е тоя път ми хареса !!! Щото така наречените комунисти злоупотребяват с тази оставка на ББ .Народа го изхвърлил 2 пъти от властта .А всъщност той сам си я подаде с думите ,че не иска кръв …

  1. Такова животно няма само в тоталитарната ви държава. В демократичните държави всяка длъжност е мандатна! Ама де акъл у …. сети се сам! Ако имаш акъл, де!

 3. Христо поздравления заслужава за таз Достойна Гражданска Проява

  1. Къде пък видя достойнство. И кой ти каза, че някой като ритал добре топка разбира от всичко

 4. В САЩ са го записали ясно – без съгласието на две-трети от щатите излизане от съюза няма, а в Испания спорят само дали е законен или не референдума,като всеки дава свое тълкуване и е ясно,че при това положение няма как да се приложи сила и който иска да се отдели ако го иска силно ще успее.

 5. Браво на Ицо, достойно поведение на един истински мъж и честен българин !

  1. Достойно поведение на българин? От думите му се вижда, че знае за протестите срещу Орешарски.Някой да е чул негово изказване по повод полицейското насилие тогава? Защо изобщо ни занимават с един каталунец?

   1. Поне да беше каталунец. Нивото му отговаря на естествения му тен.

 6. Този цървул е абсолютно прав за управниците и народа. Той тотално отговаря на нивото на собствените си управници като пристак и невъзпитано първеню. За съжаление той представя и мен. А аз не искам да ме свързват с неговото име. Той си е ритнитопковец. Не е дипломат, не е обществена личност със заслуги по политическа, интелектуална или културна линия. Моя народ заслужава повече уважение, а не снизходителни усмивки. Тази куха лейка с две изречения обърна всичко положително в живота си в ярък пример как спортистите са набедени за малоумници и то с право. Да ме извиняват другите, но този флагман на българския спорт свъши лоша услуга. Жалко пак за народа!

 7. Поредната изцепка на нашия? изложи се и после се извинява.Какво му е работа да си дава мнетието по политически въпроси.Ти си легенда във футбола .Спри да се излагаш с пособни изказвания Кама.

 8. Както се казва всяка жаба да си знае гьола! Стоичков да си гледа топката, а политиците ще си гледат политиката! Защото всеки трябва да върши това от което най-много разбира! Само дето ние българите правим точно обратното – всички разбираме от всичко – затова и сме последни в ЕС по почти всички показaтели!

Отговорете