Стоичков: Диего Марадона никога не забрави откъде е тръгнал, винаги ще е обичан от мен

Кадър от БТВ

Легендата на българския футбол Христо Стоичков коментира пред БТВ, че през целия си живот Диего Марадона е бил заобиколен от лешояди, които са го отдалечили от истинските му приятели.

Стоичков е една от звездите, които са поканени от Диего на неговия последен мач в Аржентина, с който се сбогува с публиката през 2001 г. Марадона обещава да върне жеста и да пристигне в София по случай 50-ия рожден ден на Камата. Нещо, което не прави. След този случай Стоичков споделя публично: "Винаги ще го обичам, но той се изгуби!"

"Беше 1990-91 г. За мен беше лесно да се запозная с него. Знаем кой е Диего Армандо Марадона. Оттам нататък уважението и обичта един към друг не ни напуснаха. Макар в някои от нашите периоди да е имало някакво разминаване. Може би аз някъде съм грешил, може би и той някъде е сгрешил. Когато сме имали възможност да сме заедно, сме изяснявали нещата. Заболя ме, че не дойде на моя бенефис. Впоследствие разбрах истината защо не е могъл да пътува до България... Има неща, които хората не трябва да знаят", каза Стоичков.

"За мен си остава приятел. Запомних го с едно голямо сърце. Не забрави откъде е тръгнал. Аз съм чувствителен човек, като всеки един. Той също беше такъв. Винаги е помагал на много хора, на много деца. Той беше човек, който обичаше себе си. Лишил се е от много неща, но дойдоха времена, в които много от неговите приятели в кавички, аз ги наричам лешояди, успяха да се доближат до него, и успяха да го изолират от истинските му приятели. Вчера не можах да ги видя там (на погребението). Когато беше жив - всеки ден бяха покрай него. Вчера ги нямаше", каза Стоичков.

"Той обичаше топката. Играеше за колегите, играеше за себе си", сподели българският ас. "Както и да го изпратя, той няма повече да се върне. Няма как да се прегърнем отново".

Стоичков разкри и какво си е казал с Марадона при последния им разговор. "Говорихме, може би, след бенефиса. Казах му, че той винаги ще е обичан от мен и от моето семейство. Почувствах в говора му една тъга. Но аз му простих. Защото на приятел се прощава. Вратата ми винаги е била отворена за него. Тежко е. Помня само хубавите неща с Диего, това, което ни е радвало", завърши Камата във включването си от Маями.

Коментари

Задължително поле