Стоичков и „Чавдар“ (Етрополе) изригнаха срещу „Левски“

След като Живко Миланов, помощник-треньор в „Левски“, се заяде с ЦСКА на първата тренировка на „сините“ за 2021 година, отговорът не закъсня. Бившият национал припомни, че след фалита на старото акционерно дружество на „червените“, от „Чавдар“ (Етрополе) дадоха лиценза си, за да продължи съществуването на клуба.
„Мразя да влизам в мижавите дребни интриги на българския футбол, защото само се цапам – написа Стоичков в официалния фейсбук на своя бранд H8S. -  Но понеже някои много знаят, ще кажа едно – ЦСКА е гордостта на спорта в нашата страна и така ще е докато свят светува. Един славен български град като Етрополе помогна „червената“ идея да продължи. Общината е направила всичко, за да изгради не един голям шампион. Но никога няма да помогне на злобни и комплексирани субекти!“
Ръководството на „Чавдар“ (Етрополе) също пусна декларация, в която атакува Живко Миланов и „сините“. Припомни, че „Левски“ не е платил за Божидар Краев, след като го изгради като футболист, а сега е национал.
„Останахме крайно разочаровани от изказванията на един бивш защитник, който е по-известен като зет (б.а. – на Борислав Михайлов), на когото трябва – пише в декларацията. - Той си позволи да говори за Етрополе – един горд български град, който е дал толкова много спортни отличия на България.
От школата на Христо Стоичков в нашия град са излезли много футболисти, които играят в Първа лига, а и извън пределите на страната. Би било по-уместно господинът да обясни кога „Левски“ смята да плати на „Чавдар“ (Етрополе) за кражбата на Божидар Краев. Не знаем дали е наясно и за факта, че школата на г-н Стоичков в „Барселона“ също си търси парите. Очевидно е, че управата на „Левски“ в последните години не е по коректните отношения.
Бихме искали да попитаме как клубът си плаща дълговете към НАП, както и към не един и двама кредитори. Явно всичко е забулено в мъгла, а с това само се доказва, че ябълката е гнила. Българската общественост, не само футбол, настоява да знае.
Заради безотговорно управление ЦСКА беше доведен до ръба на пропастта. И „Чавдар“ (Етрополе), където Христо Стоичков е един от най-добре приетите гости, подаде ръка на най-големия български клуб в тежък момент. Може да го направи за всеки, но не и за отбора от Сухата река, който явно се слави с комплекси и некоректност.“

Коментари

Задължително поле