Стоичков обува бутонките за Мондиал 2018

МОСКВА – Точно 20 години след Мондиал '98 във Франция Христо Стоичков отново отива като футболист на световно първенство!

Голмайстор №1 на Мондиал '94 ще бъде играещ треньор на сборния отбор на света, който участва в импровизиран минитурнир на ветерани. Стоичков ще събере 12 футболисти, а е обещал още един от тях задължително да е българин. Освен световният отбор, събран от играчи от различни националности, с отбори излизат великите сили като Германия, Бразилия, Англия и дори неучастващите Италия и Холандия. Мачовете ще са в почивните за официалното световно дни.

Стоичков ще бъде лице на американския канал „Унивижън“ по време на мондиала. Камата вече обикаля Кремъл заради жребия, който ще е в петък вечер под погледа на президента Владимир Путин. В луксозния хотел „Краун Плаза“, дом на жребия за мондиала, Стоичков се поздрави с президента на руския футбол Виталий Мутко. Направи интервю с националния селекционер на „сборная“ Станислав Черчесов. Пред камерата му застанаха легендите Валери Карпин и Александър Мостовой, срещу които дълго игра по испанските терени през 90-те години.

„Унивижън“ планира мащабно отразяване на Мондиал 2018, а Стоичков ще е ракетата носител. Американската телевизия вече е резервирала свръхскъпия хотел „Четири сезона“ в Москва, където ще разположи студиsта си. На Мондиал 2014 в Бразилия каналът удари над 1 милиона зрители дневна аудитория. Стоичков бе коментатор на финала между Германия и Бразилия.

Коментари

Задължително поле