Стоичков откри стадион пред 1000 души

Христо Стоичков откри и стадион по време на лятната си отпуска от ангажиментите в телевизионния гигант „Унивижън“. След представянето на своята биография „Историята“, написана заедно с Владимир Памуков и издадена от „Софтпрес“, кавалерът на „Златната топка“ отиде в училище „Пейо Яворов“ в Петрич. А там се събраха над 1000 гости, от които 300 деца, за които вече има чисто нов стадион с изкуствена трева. Теренът беше осветен, а малчуганите не спряха да пеят песни за местната футболна гордост „Беласица“.

„Пожелавам от този терен да излязат много големи играчи – каза Стоичков под аплодисментите на градската управа. – Видяхте „Златната топка“ и се снимахте с нея. Преди много години аз мечтаех да бъде в ръцете ми, трудих се много и се случи. Вярвайте в мечтите си и те ще се сбъднат.“

Представянето на „Историята“ в Петрич продължи около 4 часа. Около 1000 души получиха личен автограф и снимка с най-ценния персонален трофей във футбола и неговия български кавалер.

Гост на Стоичков бе и Петър Михтарски, един от Пеневата чета на славното американско лято през 1994 година. Големият нападател дойде от Благоевград, за да уважи своя приятел. А най-голяма заслуга за шоуто в Петрич имаше един от най-известните български ортопеди д-р Христо Мазнейков.

Турнето на „Историята“ продължава в четвъртък в Каварна. А до края му Стоичков ще гостува още в Плевен и Русе.

Коментари

Задължително поле