Стоичков запозна "Дрийм тима" на "Барселона" със Стара Загора (СНИМКИ)

Стара Загора е в звездна еуфория. Целият град не работи, за да види и да се докосне лично до големите звезди на "Барселона" от 90-те години. "Дрийм тима" на "каталунците" е под Аязмото за демонстративен мач между с отбора на Христо Стоичков и приятели.

Лично Камата предвожда тура из града, преминал през Историческия музей. Освен големите футболни величия, в нея участва и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

"Нека се получи едно истинско шоу, призова градоначалникът, получил подарък от Камата - фланелка на "Барселона". - Стара Загора е един хубав, български град, който има много богата история и сами ще може да се уверите в това!"

2801-2

На свой ред Камата благодари за уважението на своите гости, дошли в България. :"Искам да благодаря на всички вас, прекарах най-хубавите си години на футболист с вас, както и с други българи. Днес е много специален ден за мен, защото няма два отбора, всички сме приятели. Приятелството не се купува, за мен това е най-важното. Благодаря, че ме приехте като играч на "Барселона", никога няма да забравя първата вечер, когато вечеряхме със Салинас. Благодаря, че сме заедно в този град. Благодарности и на г-н кмета. Днес ще направим един празник за града и за младите момчета, защото те са нашето бъдеще."

2801-4

След разходката Стоичков не пропусна да раздаде автографи на стотиците фенове. Сред тях имаше и колоритен привърженик с татиуривки на носителя на Златната топка и "Барселона". Мнозина се сдобиха и с книгите на героя от САЩ 94 -  "Как да печелим във футбола: 88 съвета от номер 8"  и "Това съм аз".

2801-3

Отборите, които ще излязат тази вечер от 20 часа на стадиона в Стара Загора:

ЛЕГЕНДИ НА БАРСЕЛОНА: Хесус Ангой, Гусман, Хуан Карлос Родригес, Фредерик Дею, Андони Гойкоетчея, Кике Естебаранс, Хулио Салинас, Георге Попеску, Санчес Хара, Сержи Бархуан, Санти Ескеро, Мигел Надал, Хуан Карлос Морено, Дани Гарсия, Оскар Арпон, Яри Литманен и Христо Стоичков

ПРИЯТЕЛИ НА СТОИЧКОВ: Ивко Ганчев, Стоян Колев, Петър Хубчев, Радостин Кишишев, Емил Кременлиев, Елин Топузаков, Ивайло Йорданов, Гошо Гинчев, Красимир Балъков, Йордан Лечков, Даниел Боримиров, Илиан Илиев, Бончо Генчев, Дончо Донев, Александър Томаш, Костадин Видолов, Наско Сираков, Мюмюн Кашмер, Васил Драголов, Мартин Петров, Димитър Бербатов, Емил Костадинов, Петър Михтарски и Христо Стоичков.

Източник снимки: Костадин Андонов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ