Стойков: На всички ни свършват договорите

В баскетболния шампион „Левски Лукойл“ все още не правят планове за следващия сезон след титлата в мъжката НБЛ. „Сините“ спечелиха с 3-1 победи финалната серия срещу „Балкан“ след драматичен успех с 86:85 като гост в четвъртия мач. След преместването на инвестицията на „Лукойл“ от „Академик“ в „Левски“ през януари се появиха информации, че „сините“ планират дори опит за влизане в Евролигата.

„Току-що свърши сезонът, трябва да се порадваме – обяви президентът на клуба Тодор Стойков. - Отборът игра по най-добрия начин в плейофите, заслужено е шампион. Още януари казах на българите, че трябва да покажат сърце. Радвам се, че те изнесоха основните мачове, не само чужденците. Те бяха в основата на тази титла. На всички им свършват договорите, даже и на нас.“

Още един повод за радост имаше капитанът Божидар Аврамов, който стана най-полезен играч на първенството. „Балкан“ пък взе две индивидуални награди – за най-добър борец под коша – Дивон Уошингтън, и за най-много отнети топки – Венцислав Петков. Най-добър реализатор в плейофите е Димитър Димитров (“Академик Бултекс 99“), а най-добър подавач – Дерек Райт („Рилски спортист“).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт