На 19 юни 2018 да почерпят

Крал Кейн изведе Англия до драматичен успех

Младежи работят и почиват в луксозни морски хотели Холдингът „Виктория груп“ се грижи за възпитаници от дома „Майка Терезия“ и ателие „Прегърни ме“

Тръмп разпореди създаването на космическа армия

СЗО обяви геймърството за психично разстройство

Пороят отряза достъпа до кюстендилски села

Кралският монетен двор с менте филиал в село Първенец (ОБЗОР) Бандата секла по 2 британски паунда с отлично качество

Бебе се роди във френски влак, ще се вози безплатно 25 години

Иван Дреновички: Имаме една от най-ниските цени на газа в ЕС

Емануела е за купона в Слънчака

Финландски депутат беше осъден за сексуален тормоз над колежка

Фандъкова: Получени са над 300 сигнали за аварии и завирявания

Камион се заби в цех край Е-80, шофьорът загина

МВР: 172 сигнала са постъпили заради пороя в София Няма преливания на реки, язовирите се изпускат контролирано

200 лв. глоба за шофьор, свалил скоба от колата Промените трябва да бъдат гласувани от Столичния общински съвет

Стокилограмова каса отмъкната за 3 минути (обзор)

Пазачът в будката на бариерата е бил заплашен с оръжие. Той е в шок и от събота не е бил на смяна.

Четирима маскирани и въоръжени бандити нападнаха фирмен офис и задигнаха 100-килограмова каса. Наглият грабеж е бил извършен малко след 22 ч в събота в добре охраняваната сграда на дружеството за строителни машини под наем “Стройрент” на столичния булевард “Ботевградско шосе”. Престъпниците не се притеснявали нито от пазача, нито от включената алармена инсталация, нито от множеството камери на паркинга и вътре в офиса. Бандата пристигнала с бял автомобил при пазача в будката на бариерата. Човекът бил заплашен с пушки и пистолети и се предал без бой.

Маскираните паркирали до вратата на офис сградата и разбили ключалката с обикновен кози крак. Системата СОТ се задействала, но без да й обръщат внимание, грабителите се качили до една от канцелариите на втория етаж. Знаели отлично какво търсят – касата, в която клиенти оставят определени суми за депозит, докато ползват строителните съоръжения под наем.
Сейфът се оказал захванат с болтове за пода. Никакъв проблем – един от бандитите отишъл до колата и се върнал с 10-килограмов каменарски чук. След 15-20 удара касата била откъртена. Бандитите я завлекли до стълбището и я пуснали да се въргаля надолу. Накрая и четиримата се напънали да я вдигнат толкова, колкото да я натоварят в багажника на бялата колата. И отпрашили.

Обирът продължил 3 минути, а патрул на СОТ пристигнал на петата минута, разказа управителят на “Стройрент” Ганимир Ганчев. По думите му още същата вечер полицията е започнала да спира за проверки из цяла София, но без резултат. Задигнатата сума е от няколко хиляди лева. Крадците отлично са знаели в кое помещение е касата с депозитите. Има версия, че са били клиенти на фирмата, но не е изключено да са имали информация от вътрешен човек.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.