Изпразват цистерна с 10 кубика газ на бензиностанцията на OMV на „Цариградско шосе“

Община плаща 170 000 лева за фатален инцидент на мост

В Хитрино вече възраждат улици и обществени сгради Делото срещу двамата машинисти е в ход

Пожарникар катастрофира в Търговищко, тежко ранена е руска гражданка

Директор на училище отстранен, 62% от учениците му не били в час

„Левски“ се закани на „Лудогорец“

Президентът към олимпийските отбори по природни науки: Надеждата за България е в огромния потенциал на младите хора

29-годишна и баща й пострадаха при катастрофа

Разходите за ток на „В и К“ скочиха с 10-15 на сто месечно

Неизправност или липса на вода може да е причина за взрива на бойлер в Шумен Засегната е и съседната къща

Белодробна болест е най-вероятната причина за смъртта на 13-годишната ученичка във Враца

Бизнесът настоява за разваляне на договорите с американските централи

5 години затвор и глоба от 5 000 лева за изнудвач от Горна Митрополия

45 души от Варненско се разболяха от туберкулоза за година

ГЕРБ предложи до 2 години или глоба от 2 до 5 хил. лв. за изгаряне на отпадъци

Стокилограмова каса отмъкната за 3 минути (обзор)

Четирима маскирани и въоръжени бандити нападнаха фирмен офис и задигнаха 100-килограмова каса. Наглият грабеж е бил извършен малко след 22 ч в събота в добре охраняваната сграда на дружеството за строителни машини под наем “Стройрент” на столичния булевард “Ботевградско шосе”. Престъпниците не се притеснявали нито от пазача, нито от включената алармена инсталация, нито от множеството камери на паркинга и вътре в офиса. Бандата пристигнала с бял автомобил при пазача в будката на бариерата. Човекът бил заплашен с пушки и пистолети и се предал без бой.

Маскираните паркирали до вратата на офис сградата и разбили ключалката с обикновен кози крак. Системата СОТ се задействала, но без да й обръщат внимание, грабителите се качили до една от канцелариите на втория етаж. Знаели отлично какво търсят – касата, в която клиенти оставят определени суми за депозит, докато ползват строителните съоръжения под наем.
Сейфът се оказал захванат с болтове за пода. Никакъв проблем – един от бандитите отишъл до колата и се върнал с 10-килограмов каменарски чук. След 15-20 удара касата била откъртена. Бандитите я завлекли до стълбището и я пуснали да се въргаля надолу. Накрая и четиримата се напънали да я вдигнат толкова, колкото да я натоварят в багажника на бялата колата. И отпрашили.

Обирът продължил 3 минути, а патрул на СОТ пристигнал на петата минута, разказа управителят на “Стройрент” Ганимир Ганчев. По думите му още същата вечер полицията е започнала да спира за проверки из цяла София, но без резултат. Задигнатата сума е от няколко хиляди лева. Крадците отлично са знаели в кое помещение е касата с депозитите. Има версия, че са били клиенти на фирмата, но не е изключено да са имали информация от вътрешен човек.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.