Столетница от Българово обича високите скорости

Вълка Панкова от град Българово навърши сто години. Тя разказва че обича живота, а също и високите скорости. Винаги, когато зет и я вози с автомобила си, го мъмри, че кара бавно. 

"Обичам живота и хората, с които го споделям", каза навръх стотния си рожден ден баба  Вълка. По случай юбилея столетницата получи от името на кмета Димитър Николов поздравление и подарък.
"Чудесно е, че град Бургас  разцъфтява, защото аз имам 5 внуци, 6 правнуци и много праправнуци. Искам да живеят добре", казва старата жена.  Тя самата е преминала през много препятствия  на младини, докато със съпруга й, вече покойник, си построят сами дом.
"Той го изгради сам с двете си ръце. Първоначално нямахме никакво обзавеждане, затова всички наши приятели ни донесоха по нещо и така от  голата къща направихме дом с много любов", допълва 100-годишната Вълка. 
Съпругът й е починал преди 24 години, но тя казва, че няма ден, в който след като се събуди да не си мисли за него. С любов и разбирателство е обградена и днес от голямото си семейство.

 

Коментари

Задължително поле