Столичанка роди тризнаци

Новородените са в много добро състояние

Кмет ориса друга тройка бебета в Нова Загора

Тризнаци проплакаха в родилното отделение на Първа САГБАЛ “Света София”. Бебета са заченати инвитро по метода икси, благодарение на добрата работа на д-р Минко Еврев, началник на отделението по асистирана репродукция в здравното заведение, и неговия екип. Той е и специалистът, проследил цялата бременност на майката, която е на 36 години.

Жената е била с 9 неуспешни инвитро процедури в други клиники, в рамките на 12 години. “Раждането протече без усложнения, а пациентката и бебетата са в много добро състояние”, сподели доктор Минко Еврев. Първото бебе е момченце с тегло 2040 грама и ръст 44 см, след него на бял свят се появи момиченце с тегло 2650 грама и ръст 46 см и третото бебе - момченце с тегло 2880 грама и ръст 49 см. Припомняме, че доктор Минко Еврев завежда единственото общинско отделение по асистирана репродукция в България.

Междувременно кметът на Нова Загора Николай Грозев подари от името на общината детска количка и играчки на тамошна тройка бебета Момчил, Самуил и Калоян. Количката е била поръчана в Германия и е доставени тези дни. Градоначалникът посети дома на щастливите родители Красимира и Георги, за да им връчи подаръка. Момченцата са били заченати по естествен път, родили са се в края на май. “За нас беше радост да се срещнем с тях и да споделим подкрепата си. Нека да растат в щастие и любов”, каза кметът Грозев пред “Труд”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България