Столичната община дава на прокуратурата новия кмет на "Младост"

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков постави под въпрос легитимността на новоизбрания кмет на район "Младост" Десислава Иванчева и заяви, че Столичната община ще сигнализира прокуратурата за документи с невярно съдържание. Той поясни, според законовата процедура Иванчева е трябвало да подаде заявление в Търговския регистър към "Агенцията по вписвания" и до самия него в законоустановения срок, които е бил до 14 декември, а вместо това го е получил едва вчера.

Справка в търговския регистър показва, че Десислава Иванчева е собственик и управител на едноличното дружеството "Хип 7", регистрирано през 2003 г. на адрес в "Младост 1", като транспортна фирма, за която тя твърди, че е прехвърлена на името на майка й на 22 ноември тази година. Герджиков обаче представи указания на Агенцията по вписвания с днешна дата, според които няма данни за прехвърляне на собственост на тази дата, когато новоизбраният кмет на "Младост" твърди, че е направила прехвърлянето в Нотариалната камара. По думите му това означава, че става въпрос за фалшификация и за опит за заблуждаване на Агенцията по вписвания.

"Общинската избирателна комисия има едномесечен срок да реши казуса, но и прокуратурата трябва да бъде сезирана, защото става въпрос за фалшифициране на документ", посочи Елен Герджиков по време на последната за годината сесия на общинските съветници.

Десислава Иванчева зае поста районен кмет на "Младост" след отстраняването на Цвета Авджиева заради протести срещу масовото застрояване в междублоковите пространства на квартала. Тогава тя се включи активно в организацията на обществените демонстрации и бе издигната от учредената от депутата Георги Кадиев партия "Нормална държава".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България