Спипаха инспектор от БАБХ – Пловдив, с подкуп от 1000 лв. и 2 торбички сирене и кашкавал

Победителите делят награден фонд от 6800 лева

Бразилецът в „Ботев“ (Пд) най-резултатен в Европа

Никола Груевски няма да бъде екстрадиран в Северна Македония

ЕК: Държавите от ЕС не са длъжни да приемат кораби с мигранти

Талант, красота и музикални импровизации „В полите на Витоша”

Арестуваха сериен домашен обирджия Часове след обир в Горна Оряховица наел жилище в Шумен

Редят номинациите за кмет и общински съветници в БСП в Търново

Принц Уилям не се притеснява, ако някое от децата му се окаже гей

И Италия застана зад идеята на Вежди Рашидов за обща европейска дискусия за културното наследство

Намереният мъртъв мъж в Пловдив убит от жена си, арестуваха я 47-годишната пловдивчанка го намушкала в корема след скандал, опитала да прикрие следите

Индийски самолет кацна извънредно на летище в Лондон заради бомбена заплаха

Момчето, което се удави в Дунав, показало ден по-рано клип на майка си как скача в реката

Здравко Здравков: Най-вероятно временно ще бъда председател на Столичния строителен надзор

Теменужка Петкова: Моментът не е подходящ за оставка на директора на НЕК

Столичната община купува 22 автобуса на газ 100 социални жилища строят в „Красна поляна“ и „Слатина“

Градската управа в София ще купи 22 газови автобуса, вместо 30 дизелови. Това ще стане, ако Столичният общински съвет приеме в четвъртък предложението, внесено с доклад на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев. В него той иска СОС да отмени решението си от април 2016 г. и да приеме новото предложение за газовите возила. Миналата година градската управа щеше да даде малко над 8,6 млн. лева за 30 дизелови автобуси. Настоящото предложение е същитата сума да отиде за 22 возила на природен газ. Броят на машините се намалява поради по-висоната пазарна стойност на газовите автобуси, пише в доклада. Крусев мотивира с екологични съображения промяната на вида автобуси. „Дизеловия двигател и транспорт е не само неефективен и природо-несъобразен, но и опасен в дългосрочен план за здравето и живота на хората“, пише в доклада.

СОС ще гласува в четвъртък и дали със средства на общината да бъдат проектирани 100 нови социални жилища в „Красна поляна“ и „Слатина“. Изграждането на домовете за социално слаби е предложено от общински съветници от ГЕРБ и РБ. То е мотивирано с това, че в посочените райони живеят голям брой нуждаещи се. Все още не е ясно точно на кои терени ще се намират домовете, и как ще изглеждат, но ако СОС одобри доклада, районните кметове ще трябва да изготвят проектите.

Зам.-кметът Дончо Барбалов пък предлага в столичните пазари „Герена“, „Дружба-1“ и „Хаджи Димитър“ да бъдат поставени камери, които да следят за нарушители. 70 хил. лв. без ДДС, ще дадат целта от „Пазари Север“ ЕАД.

Междувременно пресцентърът на Столичната община обяви, че е произведен първият от 20 влака, които ще се движат по третата линия на метрото. Първите нови возила ще започнат да пристигат в София през 2018 г. Влаковете на „Сименс“ са с автоматично управление за следене на скоростта и реализират икономия на енергия от 30%.

Около НДК

Дават два паркинга за нуждите на европредседателството

Два паркинга до НДК в София ще бъдат ползвани само за нуждите на българското председателство на ЕС. Местата за престой на ул. „Баба Неделя“ и ул. „Шандор Петьофи“ за първите шест месеца на 2018 г. да не бъдат за обществено ползване, предлага столичният кмет Йорданка Фандъкова. „Провеждането на този голям и важен за страната ни форум изисква от държавата предприемането на редица от мерки за гарантирането сигурността на гражданите и участниците“, мотивира предложението си кметът. То ще влезе в сила, ако бъде прието в четвъртък от Столичния общински съвет.

Зам.-кметът Евгени Крусев пък предлага Центъра за градска мобилност да издаде на доброволците, ангажирани с председателството, 230 безплатни електронни карти за всички линии на градския транспорт. Картите ще струват на общината около 70 хил. лв. „Доброволците ще са първите лица, които чуждите делегации ще виждат при пристигането им в нашата столица. От изключителна важност е те да имат възможност за гъвкави решения при придвижването им в града, за да окажат нужната помощ на чуждестранните гости“, пише в предложението.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.