Грипна ваканция затваря училищата във Варна за седмица

Живко Мартинов 4 часа на разпит по „Суджукгейт“

МВР: Петролът ще поевтинява

Вигенин в Букурещ: България подкрепя приоритетите на Румънското председателство

Гърция пак е с най-големия дълг в ЕС България е в Топ 3 на най-малко задлъжнелите

Ера с българския Фъргюсън

Звездите на небето вече си имат треньор

Ръст на ражданията в УМБАЛ Бургас, момчетата пак са повече В "Дева Мария" 23 на сто от родилките са от други области

Денс клуб UN BESO в Търново чества 8 години Над 400 гости присъстваха на пищното тържество

Възстановиха движението по централния пловдивски бул. „Цар Борис III Обединител“ На него бе монтирана кулата за откриването на Европейска столица на културата

„Свободна Европа“ пусна сайта на възстановената си българска редакция На страницата не са публикувани никакви данни за контакт, имена на екип или поне на ръководител

Влак блъсна и уби жена в Пловдивско

4-годишно дело приключи със споразумение Наркопласьор беглец влиза в затвора

Токов удар от самобръсначка уби мъж в банята

МОН: Пропуснатият по време на грипна ваканция материал ще бъде преструктуриран

Столичната община – шампион по рециклиране на битов отпадък Преизпълнява Националните цели

Снимка: БТВ

„Столична община е преизпълнила целите за рециклиране на битови отпадъци, заложени в Закона за управление на отпадъците. Според него, в срок до 1 януари 2018 г., общините във всеки от регионите трябва да постигнат цел за подготовка за повторна употреба и рециклиране на отпадъчни материали, включващи хартия и картон, метал, пластмаса и стъкло от домакинствата и подобни отпадъци от други източници (битови отпадъци) – най-малко 40% от общото им тегло. Столична община още през 2016 г. беше изпълнила 51% рециклиране на битовите си отпадъци. През следващата година, когато излязат резултатите за 2017 г., очакваме те да са още по-добри, защото отчитаме сериозно повишаване и в навиците на гражданите да събират и изхвърлят разделно отпадъците си“. Това обяви зам.-кметът по екология в СО Йоана Христова по време на презентацията си, посветена на Управлението на отпадъците в СО, в рамките на форума „Екообщина“, организиран от Френското посолство в България.

В изказването си Христова подчерта още, че в резултат на цялостната система на СО по сметосъбиране и оползотворяване на столичния битов отпадък, който средно на ден е около 1200 т, процентът на депониране на отпадъци е спаднал на 16%. За сравнение – през 2007 г. този процент е 100%. „Изключително важно е да се търсят ефективни решения за оптимизиране на целия процес по управление на отпадъците, които да са еднакво добре балансирани, с мисъл както за околната среда, така и за инвестираните средства“, допълни още тя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.