Столичната полиция търси 76 нови служители

Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) търси да назначи 76 нови служители на различни длъжности в системата на МВР. Това става ясно от обява, публикувана на страницата ма дирекцията във фейсбук, а също и на сайта на вътрешното министерство.

Вакантните длъжности са за 53 старши полицаи, 9 старши полицаи водачи на патрулен автомобил, 7 старши полица водачи на служебен мотоциклет, 5 младши автоконтрольори – І степен и двама старши полицаи водачи на служебен кон.

Кандидатите трябва да имат добра физическа подготовка, на възраст до 40 години, минимум със средно образование и да притежават шофьорска книжка. Да не са осъждани.

Желаещите да се присъединят към редиците на СДВР ще преминат през три кръга – изследване на физическа годност, психологично изследване и интервю, допълва БГНЕС.

Новите 76 служители на столичната полиция трябва да бъдат наети в рамките на 9 месеца от обявяването на конкурсната процедура. Заповедта е разписана ден преди депутатите да гласуват оставката на бившия силов министър Валентин Радев, а самият конкурс е публично обявен на 20 септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България