Столична община на съд заради Иванчева След месеци борба и едноседмична гладна стачка, Изабела Сярова най-после има зелена светлина да строи

Столична община може да бъде съдена за над 1 млн. лв. от Изабела Сярова, инвеститор и собственик на имот срещу бл. 64 в „Младост 1”. Причината е, че Сярова е натрупала пропуснати ползи и загуби на обекта си в размер на 1 027 263 лв. понеже месеци не е строила там. Това се случило заради а заповед на кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева да спре строежа й, издадена на 6 февруари. Тази забрана предизвика едноседмична гладна стачка на инвеститорката пред Столична община. Изненадващо, на 19 юни Иванчева издава друга заповед, с която пък разрешава на Сярова да строи, само че кметицата не отменя старото си нареждане, с което през февруари забранява на инвеститорката същото нещо. Утре Сярова ще атакува тази забрана в съда. „Двете заповеди си противоречат защото с втората Иванчева потвърждава че не е трябвало да издава първата и че аз нямам незаконно строителство на обекта си“, коментира пред „Труд“ Сярова.

Ако от февруари до сега инвеститорката беше строила на имота си, той би имал пазарна стойност 1 027 263 лв. с ДДС, гласи експертна оценка на лицензиран оценител, която Сярова представи пред „Труд“. За тази сума инвеститорката е решена да съди Столична община.

„Имам основания да мисля, че тази заповед не би издържала в съда и Столичната община ще бъде задължена да изплаща сериозно обезщетение“, предупреди главният архитект Здравко Здравков още през февруари месец. Тогава Иванчева спря строежа на Сярова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

Още по темата

  1. Десислава Иванчева – Случайната кметица

  2. Подалият оставка зам.-кмет Никола Вапцаров разказва пред „Труд“: Пълен провал на кметицата на „Младост“ Бавела и спирала ценни проекти за общината, не изпълнявала предизборните си обещания

  3. Негодуванието е заради необоснована заповед Нова гладна стачка заради Иванчева

  4. Live За едноседмичния протест здравето й се е влошило критично Майка срещу кметица

  5. Съд грози кметицата Иванчева остави без ток обект в „Младост“

  6. Инвеститор от „Младост“ ще гладува до оставката на Иванчева Собственици на имоти протестираха пред Столична община

  7. Положението в администрацията на „Младост“ е бедствено Иванчева не пуска зам.-кмет на работа

  8. Собственичка на строеж в „Младост“ обявява гладна стачка Госпожа Иванчева да решава въпросите в диалог с хората

  9. Въпреки недоволството и обвиненията в саботаж Адвокат на инвеститорите в „Младост“: Застрояването няма да спира

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.