Столична община: Няма да се разкопават завършени участъци по "Граф Игнатиев"

Всички ремонтни дейности по подмяна на стара и изграждане на нова подземна инфраструктура по ул. "Граф Игнатиев", ул. "Солунска" и ул. "Ангел Кънчев", които са в обхвата на ремонта на Зона 2, са завършени. Не отговарят на истината твърдения, че отново ще бъдат разкопавани участъци, на които ремонтът е завършил с полагане на настилки, съобщи БГНЕС, позовавайки се на информация от пресцентъра на Столичната община във връзка с появили се публикации, че след няколко месеца ще трябва централните части и улиците около "Граф Игнатиев" отново да бъдат разкопани, заради промяна в схемата за поставяне на подземни контейнери за битови отпадъци и заради "Топлофикация-София", откъдето искат да подменят тръбите си в части от Зона 2.

"За ремонтите в Централна градска част Столична община предварително съгласува работата на всички експлоатационни дружества, която да върви непосредствено преди ремонта на пътните и тротоарни настилки", са заявили от пресцентъра.

От там уверяват, че в ремонтираните участъци от Зона 2 е изградена цялата подземна инфраструктура, което включва подмяна на ВиК от началото на миналия век, стари топлопроводи, изграждане на нови тръбни мрежи на ЧЕЗ и за видеонаблюдение, както и подземни контейнери за изхвърляне на отпадъци.

Проектът за обновяване на централна градска част ще продължи с ремонти на ул. "Шести септември" и ул. "Шишман", които до този момент не са ремонтирани. Там преди подмяната на настилките, ще бъде сменена канализация от 1920 г., топлопровод, който често аварира и ще бъдат изградени подземни контейнери. Тези улици до момента не са били ремонтирани и съответно няма "отново да бъдат разкопавани", твърдят от "Московска" 33.

Коментари

Задължително поле