Столична община приема предложения за Наградите за ярки постижения в областта на културата за 2018 г.

Дирекция „Култура” на Столична община приема предложения за Наградите за ярки постижения в областта на културата за 2018 г. Наградите се връчват на тържествена церемония в Деня на София – 17 септември, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Предложенията се приемат до 16 юли 2018 г., включително, в областите: Литература; Театър; Музика; Визуално-пластични изкуства; Художествена фотография; Кино; Архитектура, опазване на културното наследство и естетизация на градската среда; Критика и журналистика в областта на културата; Танцово изкуство; Фолклорни сценични изкуства; Съвременни перформативни и мултижанрови изкуства, както и за Специалната награда на София за изключителни постижения и принос в националната култура.

Могат да бъдат номинирани творци/творчески колективи за конкретно произведение, създадено, представено и реализирано на територията на град София, или художествен факт с траен характер и реален принос за културния живот на града за периода 1 юли 2017 г. – 1 юли 2018 г.

Документи се приемат само по електронен път, на email: [email protected]

Предложението следва да съдържа мотивировка на кандидатурата (до две страници); творческа биография на автора/ участниците в авторския колектив; авторски материал или конкретното произведение (книга, филм, запис на театрален спектакъл/концерт и пр.), което е повод за предложението; контактна информация за вносителите на предложението; контактна информация за предложения творец/ творчески колектив.

Статутът за наградите е публикуван на www.artsofia.bg, в раздел АРТ КОНКУРСИ.

За допълнителна информация – тел. 02 988 20 08, Дирекция „Култура” на Столична община.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони