Столична община сезира ДНСК за пропадналото платно на бул. „8 декември“

За Столична община сезира ДНСК за извършено незаконно строителство пропадналото пътно платно и тротоар на бул. „8 декември“ в район „Студентски“.

Стесненият път придоби популярност след импровизирания протест на инфлуенсъра Любо Жечев. Оказа се, че причината две от платната на булеварда да бъдат затворени повече от половин година не е ремонт на пътя, а 30-метров изкоп на бъдеща жилищна сграда, който е предизвикал свлачище на метри от булеварда.

Проверката е установила, че на място е излят подложен бетон на дъното на изкопа, положена е арматура за изливане на фундаментна плоча и колони, за което няма одобрени проекти и разрешение за строеж, съобщиха от Столична община. 

"Проверката, назначена със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова, констатира, че инвеститорът не е възстановил пропадналата публична инфраструктура вследствие на строителната авария и към момента движението не може да бъде възстановено", се посочва в информацията от пресцентъра на СО.

Собственик на терена са „МД Строй 07“ ЕООД и „МД Строй 3000“ ЕООД. Със заповед на РДНСК незабавно са спрени  всякакви строителни дейности и са дадени предписания за мерки за обезопасяване и укрепване на изкопа.

Предходни проверки през годината констатираха, че собственикът на терена не предприема нужните действия за отстраняване на аварията, което да позволи възстановяване на движението по бул. „8 декември“.

Столична община ще предяви по съдебен път всички разходи, свързани с увреждането на публичната инфраструктура и укрепването на изкопа.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини