Столична община стартира гаранционна схема за подпомагане на стартиращи иновативни предприятия

В присъствието на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова ще бъде дадено началото на нова гаранционна схема за подпомагане на предприемаческата активност в София – Програмата за финансиране на иновативни стартиращи предприятия - ПрограматаФИСП. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Схемата за финансова подкрепа ще се реализира от Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия (ОГФМСП) към Столична община, като първата банка-партньор е Банка ДСК.

Кметът Йорданка Фандъкова и Председателят на УС и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова ще представят Програмата ФИСП, която е насочена към улесняване на достъпа на стартиращи иновативни предприятия до финансов ресурс за реализацията и развитието на техните бизнес проекти.

В изпълнение на Програмата, Общинският гаранционен фонд ще издава гаранции по кредити, отпуснати за финансиране на иновативни предприемачески идеи, като за целта ще бъде подписано Рамково споразумение за партньорство между ОГФМСП и Банка ДСК. Събитието ще се проведе от 13.00 часа в зала „Официална“ на ул. „Московска“ 33.

Коментари

Задължително поле