Столичният кмет Йорданка Фандъкова пред “Труд”: Строителството на метрото върви по график

Йорданка Фандъкова

Отсечката от “Красно село” до “Горна баня” ще е готова в края на 2019 г.

Изграждането на третия лъч на метрото в София се движи по график. Това увери пред “Труд” столичният кмет Йорданка Фандъкова. “Очаквам към края на 2019 г. отсечката от “Красно село” до “Горна баня” да бъде изпълнена”, обясни тя.

Кметът призна, че строежът на метрото в квартал “Овча купел” създава затруднения с трафика. Тя призова гражданите към търпение, докато линията бъде изградена. Само след 2 години жителите на района ще могат да ползват най-екологичния градски транспорт и за 10 минути да стигат до центъра, обясни кметът.

Фандъкова увери, Столичната община ще направи всичко възможно да бъдат ремонтирани вътрешноквартални улици в “Овча купел” и да се направи работеща канализация. Вече е внесен и първият етап на проект за изграждане на такава в старата част на квартала.

Фандъкова обяви още, че през тази година ще започне цялостната реконструкция на линията на трамвай №5 по бул. “Цар Борис III”. Обществената поръчка на стойност за 40 млн. лева  беше спряна заради несъответствие в документацията. Процедурата за ремонта ще бъде пусната наново до дни. Ще бъдат купени и 13 нови трамвая. Превозните средства ще се движат по-бързо, а спирките по линията ще бъдат обновени.

Кметът обясни и че през 2018 г. ще има ремонти по бул. “Тодор Каблешков” и по Южната дъга на София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България