Столичният кмет: Почиставащите фирми са в пълна готовност за предстоящия снеговалеж

Почиставащите фирми са в пълна готовност за предстоящия снеговалеж. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова за очаквания първи сняг в столицата пред Нова телевизия.

„Задачата ни беше да проверим готовността на почистващите фирми. Имат пълна готовност като техника и налични препарати за почистване - 169 са снегорините в града, 41 са в районите извън столицата“, обясни Фандъкова. Тя поясни, че дали са достатъчни зависи от зимата, количеството сняг. „Шофьорите да обърнат внимание на състоянието на автомобилите си. Условията са зимни, ако има обилен снеговалеж и се налага ще затваряме временно участъци, за да бъдат почистени. За всички е ясно, че ако снегът вали обилно по време на трафика е много трудно да се движим по асфалт“, добави тя.

Кметът поясни, че санкциите за почистващите фирми за големи. „Само за миналия сезон сме наложили около 3,5 млн. санкции или не сме платили за несвършена работа. Тогава зимата беше тежка не заради снеговалежа, а заради ниските температури“, коментира тя. Фандъкова заяви, че почистване на София през последните години не се различава по нищо от другите големи градове в Европа.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България