Столичният общински съвет решава за приема на ученици в първи клас и обезщетенията на "Топлофикация"

48 основни точки и 10 допълнителни са включени в дневния ред на днешното заседание на Столичния общински съвет. На гласуване ще бъдат подложени важни въпроси като системата за прием на ученици в първи клас в общинските училища на територията на Столична община, статут на въведените експериментални промени за основни автобусни и трамвайни линии на основни линии на масовия градски транспорт, създаване на комитет за наблюдение на Концесията за управление и поддържане на система за отдаване под наем на велосипеди и рекламни елементи, разположени върху части от улици, булеварди и площади на София, публична общинска собственост.

На редовното заседание на общинския съвет е включено предложение за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, както и програмата на Столична община за скринингово изследване за рак на млечната жлеза.

Съветниците на столицата се очаква да приемат програмата за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост на Столична община за 2017 г.

В допълнителните точки общинските съветници ще гласуват предложението на „Топлофикация София“ ЕАД за обезщетения на клиентите на дружеството във връзка с промишлена авария, засегнала съоръженията на дружеството и довела до прекъсване и влошаване на топлоснабдяването на топлофикационен район „София изток“.

Друг допълнителен доклад предвижда да се приемат аспектите на дългосрочна Визия за развитие на София и крайградските територии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини