Делио Роси: Оставка? Не се предавам, но ще говоря с шефовете

Време е прокуратурата да се самосезира

„Левски“ направи всичко, за да отпадне от „Вадуц“ и успя! Феновете бесни!

400 проби за чумата във Франция, за да потвърдят резултатите Дават средно по 327 лв. на глава добитък под селекционен контрол

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 18 юли 2018

Феновете на „Левски“ поискаха оставката на Роси, опитват да нахлуят на терена (СНИМКИ)

Дуел за поръчки между Боинг и Еърбъс (ИНФОГРАФИКА)

Една нова кола на 400 души от населението По ръст на продажбите влизаме в топ 5 на ЕС

Бизнесменът Мирослав Хинков и съпругата му пътували в самолета, пуснат без проверка на Летище „София“ И двамата имали лиценз за пилот

Джихадистите се заканиха на Кипър, полицията отрича

Бойко Борисов: По време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна Щом дойде наше правителство - изсветлява, заяви премиерът

Адвокат иска 100 000 лв. от прокуратурата Юристът се жалва, че е претърпял психическо напрежение и е уронено името му

Москва и Скопие на нож след „руска намеса“ (обзор) Заев: Русия да разбере, че нямаме алтернатива на НАТО и ЕС

Развалят договора с ТЕЦ AES-Гълъбово Няма да претендират за неустойки

Кристиан Вигенин: Действията на БАБХ и Министерство на земеделието в Шарково са незаконни Всеки следващ ден води отговорността към министър- председателя

Столичният общински съвет ще решава ще има ли местен референдум в район „Младост“

На заседание на Столичния общински съвет ще бъде разгледано предложението за провеждане на местен референдум в район „Младост“ на инициативен комитет „За зелен Младост“. На 29 март Постоянната комисия по устройство на територията, архитектура, достъпна среда и жилищна политика и Постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори отхвърлиха предложението за референдума. Мотивът за решението е, че двата въпроса, поставени в искането за референдум, са незаконосъобразни. Според ГРАО в подписката, инициирана от комитета „За зелен Младост“, не са се подписали 10% от жителите на района. Поради това произвеждането на допитването не може да стане задължително и е необходимо решението на СОС.

На 12 декември 2016 г. Инициативен комитет „За Зелен Младост“ внесе в Столична община събраните 14 040 подписа за свикване на местен референдум в район „Младост“, съдържащ два въпроса:

1. Подкрепяте ли да се приемат изменения в Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3, Младост 4, които да не позволяват ново застрояване на съществуващите зелени площи, междублокови пространства, терени с разположени съоръжения за игра на деца, паркинги и погранични на парковете територии?

2. Подкрепяте ли да се обяви мораториум върху издаването на разрешения за строеж и започващо строителство в район „Младост“ на Столична община, област София – град, до промяна на Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3 и Младост 4?
Целта на инициативния комитет бе референдумът да се проведе заедно с парламентарните избори на 26 март, но проверката на ГРАО забави срока. Резултатът от проверката на ГРАО е показала, че от всички представени подписа, 8 822 са валидни.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Все повече и повече в София замирисва на комунизъм-безплатно саниране, безплатно паркиране (кой където си поиска), спиране на строителство върху частни имоти.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.