МВФ прие нови регламенти за по-системно оценяване на корупцията

Циганин блудствал с 4-годишната си племенница (обзор)

Пуснато е движението по новия обходен път за смолянското село Тикале Зам.-министър Йовев инспектира мястото

Фенът терорист крие кой му е дал бомбата (обзор) Не е отхвърлена версията, че взривната смес е направена на стадиона

Проф. Лъчезар Трайков: Множествената склероза не е генетично заболяване Хроничната умора е един от първите симптоми

Броят на убитите при атентата в Кабул нарасна до 57 души

Д-р Христо Алексиев – един филантроп от Хамбург От 10 години българинът увлича сънародници и германци за каузата на отец Иван като организира здравен център в Якимово

„Мисия България“ превзе и Китай Откриха Българистичен център в Пекин

Еманюел Макрон смята Владимир Путин за силен лидер, който се стреми да направи Русия велика

Хиляди българи и чужденци се хванаха за ръце на Голямото хоро в Брюксел, организирано от евродепутата Ева Майдел (СНИМКИ)

Истински трупове и органи на изложба в София Гидове дават съвети за здравословен живот

“Балони на любовта” пред Народния театър с инициатива срещу омразата между разделените родители и децата им (СНИМКИ)

“Арсенал” вилнее в края

Чужденци ще строят конна база край Банско,ще инвестират и в Петрич

Пожар избухна в небостъргач в Дубай Няма сведения за пострадали

Столичният общински съвет ще решава ще има ли местен референдум в район „Младост“

На заседание на Столичния общински съвет ще бъде разгледано предложението за провеждане на местен референдум в район „Младост“ на инициативен комитет „За зелен Младост“. На 29 март Постоянната комисия по устройство на територията, архитектура, достъпна среда и жилищна политика и Постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори отхвърлиха предложението за референдума. Мотивът за решението е, че двата въпроса, поставени в искането за референдум, са незаконосъобразни. Според ГРАО в подписката, инициирана от комитета „За зелен Младост“, не са се подписали 10% от жителите на района. Поради това произвеждането на допитването не може да стане задължително и е необходимо решението на СОС.

На 12 декември 2016 г. Инициативен комитет “За Зелен Младост” внесе в Столична община събраните 14 040 подписа за свикване на местен референдум в район “Младост”, съдържащ два въпроса:

1. Подкрепяте ли да се приемат изменения в Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3, Младост 4, които да не позволяват ново застрояване на съществуващите зелени площи, междублокови пространства, терени с разположени съоръжения за игра на деца, паркинги и погранични на парковете територии?

2. Подкрепяте ли да се обяви мораториум върху издаването на разрешения за строеж и започващо строителство в район “Младост” на Столична община, област София – град, до промяна на Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3 и Младост 4?
Целта на инициативния комитет бе референдумът да се проведе заедно с парламентарните избори на 26 март, но проверката на ГРАО забави срока. Резултатът от проверката на ГРАО е показала, че от всички представени подписа, 8 822 са валидни.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Все повече и повече в София замирисва на комунизъм-безплатно саниране, безплатно паркиране (кой където си поиска), спиране на строителство върху частни имоти.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.