Столтенберг пожела на Борисов пълен успех в новите задължения Генералният секретар на НАТО очаква да посрещне българския премиер в Брюксел

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг поздрави министър-председателя Бойко Борисов за третия му премиерски мандат и му пожела пълен успех в новите задължения, съобщават от правителствената пресслужба.

„Встъпвате в длъжност в момент, когато Алиансът е изправен пред важни предизвикателства, в отговор на които трябва да го запазим силен като същевременно стабилизираме нашите източни и южни съседства и поддържаме солидна трансатлантическа връзка“, пише Стобтенберг в поздравителния си адрес до българския премиер Борисов.

Столтенберг подчертава, че приносът на България към общите усилия и операции на НАТО се цени високо. „Убеден съм, че това ще продължи по време на Вашия мандат и че Алиансът може да продължи да разчита на Вашата лична подкрепа в изпълнението на нашите общи задачи“, отбелязва генералният секретар на НАТО.

В заключение Генералният секретар на НАТО добавя, че очаква да посрещне премиера Борисов в Брюксел по-късно този месец.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.