Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС Ходим на почивка с онлайн абонамента си

Безработен приюти 8 щъркела

Селена Гомез с първи снимки след трансплантацията й на бъбрек

Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор) Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 март 2018

Назначават 1300 войници до края на 2018 година Заделени са 30 млн. лв. за заплати

Автобус премаза крака на жена, тя загина

Стрелба и бой с брадви в Рупци 17-годишен нападател пронизан от стоп патрон в крака

Сирийското външно министерство разкритикува турското превземане на Африн

Българи купуват ниви до морето в Гърция и слагат каравана

Лошо, Георгиева, много лошо С фалшиви новини срещу прокуратурата и Българското председателство на ЕС

Природният газ поскъпва с 2,5% от април Без промяна на парното и водата

Съдът реши директорът на здравната каса в Ловеч да остане под домашен арест

Министерство на финансите с 18 мерки срещу корупцията Режат външни фирми от достъп до документи за конкурси

Стопанската академия в Свищов посрещна новите задочници от степен „бакалавър”

Снимка: Стопанска академия

В Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов официално бе открита новата учебна 2017-2018 година за първокурсниците, обучаващи се в задочна форма в степен „бакалавър”. На тържествена церемония в аулата на свищовското висше училище новоприетите студенти приветства зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р Марияна Божинова. „Поздравявам Ви за

Вашия съдбовен избор, маркиращ успешния Ви житейски път. Вашият прием е специален и с това, че тази година на 1 септември Стопанска академия чества 105 години от завещанието на големия родолюбец и дарител, видния свищовски търговец и предприемач – Димитър Апостолов Ценов, завещал цялото си имущество за създаване на висше търговско училище в родния му град по подобие на германските висши училища. Това е най-големият индивидуален дарителски акт в България, в сферата на образованието”, каза проф. Божинова.

Като друг важен акцент от прием 2017 зам.-ректорът отличи факта, че в задочна форма на обучение е осъществен и платен прием, който представлява 80 % от приема по държавна поръчка в същата форма. „Свищовската Алма матер е институция с вече 81-годишна история и е устояла във времето съчетавайки традициите с иновациите. Нашата мисия е да предлагаме обучение, отговарящо на потребностите на бизнеса и администрацията. За тази цел, учебните планове, по които ще се обучавате в отделните специалности са съобразени именно с тези потребности”, подчерта проф. Божинова. Тя поясни, че включените в учебните планове дисциплини се разделят на фундаментални, които осигуряват широкопрофилна подготовка в сферата на икономиката и управлението, и специални, които формират необходимите знания и умения за успешна професионална реализация в съответната специалност.

Проф. Божинова обясни на първокурсниците, че обучението се осъществява в четири факултета и представи развиваните към тях 17 специалности в ОКС „бакалавър” от съответните катедри. Зам.-ректорът представи и деканите на факултетите, които бяха на официалната трибуна за да поздравят новоприетите студенти: проф. д-р Любчо Варамезов – факултет „Производствен и търговски бизнес”; проф. д-р Виолета Краева – факултет „Мениджмънт и маркетинг”; проф. д-р Йордан Василев – факултет „Финанси”; доц. д-р Росица Колева – факултет „Стопанска отчетност”.

От името на деканите, приветствие към първокурсниците отправи проф. д-р Виолета Краева. Тя запозна новите студенти с организацията на работа във факултетите и с правилника за организация на учебния процес в Стопанска академия. Работата на академичните центрове и звена, с които студентите ще контактуват по време на обучението си, представи главният координатор на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, гл. ас. д-р Радосвета Кръстева – Христова. Първокурсниците получиха информация за услугите, които ще могат да ползват от кариерния и от международния център, от отдел „Студентска политика”, академичната библиотека, от центровете за следдипломно, факултативно и професионално обучение.

Очните занятия за задочните студенти от първи и от трети курс се провеждат в периода 7-19 септември. Учебната година за студентите в редовна форма на обучение ще бъде официално открита на 18 септември.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.