Стопанската академия в Свищов ще си сътрудничи с Алтайския бизнес-колеж в Русия

С пореден договор за сътрудничество с чуждестранна образователна институция, Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов приключва годината.

Ректорът на висшето училище – доц. д-р Иван Марчевски посрещна на работна визита директора на Алтайски бизнес-колеж в гр. Барнаул, Русия – Наталия Акарачкина. Сред сходните направленията, по които обучават студенти Стопанска академия и Алтайския бизнес-колеж, са търговия и финанси. Двамата ръководители парафираха договор за сътрудничество, който предвижда съвместно обучение и обмен на студенти, учебни и научни материали.

В рамките на работната среща бе конкретизирана и първата реална стъпка по подписания договор. През юни идната година в Стопанска академия ще се проведе 10 дневно лятно училище за студенти от Алтайския бизнес-колеж.

Преподаватели от катедра „Търговски бизнес” на свищовската академия ще обучават гостуващите студенти в областта на търговията. В рамките на лятното училище ще бъдат организирани и три учебни посещения в големи търговски вериги, партньори на Стопанска академия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия