Стопанската академия дари компютърна конфигурация на клуба на инвалида в Свищов

Стопанската академияв Свищов подари компютърна конфигурация на местния клуб на инвалида „Вяра, надежда, любов”. Дарението бе предадено в клуба от доц. д-р Николай Нинов – зам.-ректор „Студентска политика и институционални комуникации”, а техниката бе веднага инсталирана от служител на Академичния компютърен център.

В навечерието на честването на 105-годишнината от завещанието на Димитър Ценов, с което е създадено свищовското висше училище, член на клуба се свързва с доц. Нинов и споделя, че един от сериозните проблеми за хората в клуба е липсата на възможност за комуникации. Академичното ръководство взима решение при първа възможност да осигури една компютърна конфигурация, която е технически изправна за употреба, но е морално остаряла за обучение на студентите.

При предаване на дарението председателят на клуба Екатерина Радулова изказа благодарност от името на всички членуващи в него около 90 души с думите: „Този ден е много радостен за всички нас, защото получихме така желания и необходим за нас компютър. Стопанска академия винаги се е отнасяла с разбиране, внимание и готовност да ни помогне, когато имаме нужда. Благодарим за Вашата протегната приятелска ръка”.

Доц. Нинов увери присъстващите членове на клуба, че в лицето на Стопанска академията те имат свой надежден партньор и верен приятел, на когото при необходимост могат да разчитат за помощ, съдействие и подкрепа. Той им пожела здраве и дълги години да ползват дарената техника, а домакините го увериха, че едно от приложенията на получения компютър ще бъде да разглеждат и избират маршрути за нови пътешествия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони