Прабългарите отново в лукс в „Игри на волята“ Траки ще спят в рибарската хижа, красивите Славяни отиват на безлюдния плаж

Забравен багаж спря движението на метрото до летище София

Наградите “Еми”: Бесен феминизъм и трансджендър активизъм

Руски свещеници протестираха срещу управлението на Путин

ЕС да разпределя бежанци по квоти

Русия издирва американски информатор

Мъжът, откраднал картини на Майстора: Много съжалявам, че съм влизал в тази къща

Таен руски чат без американци Политици и бизнесмени заключиха телефоните си

Гостуване в Горна Оряховица носи трофеи на ЦСКА

Президентът Радев: Крайно време е България да се включи в европейските програми за въгледобивни региони в преход

На какви почивки имате право, когато работите на компютър

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 24 септември 2019

Президентът Радев в Ню Йорк: България и САЩ са стратегически съюзници и не следва да има ограничение за визите

39% от семейния бизнес е в търговията 104 хил. са фамилните предприятия в страната

Барикадиралият се мъж в блок в София заплашвал с убийство собственик на охранителна фирма

Стопанска академия задълбочава сътрудничеството си с университети от Узбекистан

Работно посещение в Узбекистан осъществиха ректорът на Стопанска академия доц. д-р Иван Марчевски и председателят на Общото събрание проф. Борислав Борисов. Целта на визитата бе участие в международна конференция и провеждане на работни срещи за задълбочаване на съществуващи партньорства и подписване на нови договори за сътрудничество.

Ректорът на свищовското висше училище бе поканен като основен докладчик в конференция с международно участие, организирана от Ташкенския държавен икономически университет. Форумът, в който освен представителите на Стопанска академия „Д. А. Ценов” участваха гости от университети и научни организации от Русия, САЩ, Южна Корея и Индонезия, бе посветен на стратегията на Узбекистан за макроикономическа стабилност, инвестиции и иновационно развитие. Доц. д-р Иван Марчевски изнесе доклад на тема „Предизвикателства пред висшето образование в страните от Източна Европа”. Проф. Борисов участва в работата на една от секциите на конференцията с доклад, посветен на регионалната политика на Европейския съюз.

На среща с ръководството на университета-домакин бе подписан анекс към съществуващия рамков договор за сътрудничество между двете висши училища. По силата на подписания анекс, над 80 узбекски студенти през това лято ще проведат тримесечен стаж в България, организиран и ръководен от преподаватели от Стопанска академия. Стажовете ще бъдат проведени в организации-партньори на Академията. По време на работната среща, двете страни договориха и конкретни стъпки по приема на студенти за академичната 2019/202 г. за обучение по разработените две съвместни програми за двойна диплома.

В рамките на визитата си, доц. Марчевски и проф. Борисов посетиха и Държавния университет в Бухара. След среща и разговори с ръководството бе подписан договор за сътрудничество между двете висши училища. Освен обмен на студенти и преподаватели, и съвместни научни изследвания, договорът предвижда и разработване на програма за обучение на студенти, които ще получат двойна диплома.

Последната работна среща, която проведоха в Узбекистан представителите на Стопанска академия, бе с ректора на Андижанския аграрен институт. На тази първа среща, двете страни обсъдиха възможности за бъдещо сътрудничество и договориха визита на чуждестранните партньори в Стопанска академия.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.