На 28 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за петък, 28.02.2020

Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев

ФБР пише за Хемингуей, Елвис, Ленън и Марлене Избрани текстове от личните досиета на знаменитостите

Жертвите на коронавируса в Италия станаха 17

Президентът връчи награди за отговорен бизнес

Емисиите от фини прахови частици в Стара Загора са под нормите

Нови 14 случая на коронавирус в Германия

Путин отказал да ползва двойници Предлагали му от съображения за сигурност

Трус с магнитуд 3,1 по Рихтер бе регистриран в Албания

Вирус истерия тресе България (обзор) В аптеките няма дезинфектанти, маски, термометри и противогрипни препарати

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 28 февруари 2020

Кметовете в община Сливен ще разясняват на хората за коронавируса, нюкясълската болест и инфлуенцата

Затвор за турски гражданин, причинил катастрофа с една жертва и трима ранени

Половин България пие незаконна вода (обзор) 2960 от водовземните съоръжения на територията на страната нямат разрешителни, но се ползват от градове и села

Стопанска академия задълбочава сътрудничеството си с университети от Узбекистан

Работно посещение в Узбекистан осъществиха ректорът на Стопанска академия доц. д-р Иван Марчевски и председателят на Общото събрание проф. Борислав Борисов. Целта на визитата бе участие в международна конференция и провеждане на работни срещи за задълбочаване на съществуващи партньорства и подписване на нови договори за сътрудничество.

Ректорът на свищовското висше училище бе поканен като основен докладчик в конференция с международно участие, организирана от Ташкенския държавен икономически университет. Форумът, в който освен представителите на Стопанска академия „Д. А. Ценов” участваха гости от университети и научни организации от Русия, САЩ, Южна Корея и Индонезия, бе посветен на стратегията на Узбекистан за макроикономическа стабилност, инвестиции и иновационно развитие. Доц. д-р Иван Марчевски изнесе доклад на тема „Предизвикателства пред висшето образование в страните от Източна Европа”. Проф. Борисов участва в работата на една от секциите на конференцията с доклад, посветен на регионалната политика на Европейския съюз.

На среща с ръководството на университета-домакин бе подписан анекс към съществуващия рамков договор за сътрудничество между двете висши училища. По силата на подписания анекс, над 80 узбекски студенти през това лято ще проведат тримесечен стаж в България, организиран и ръководен от преподаватели от Стопанска академия. Стажовете ще бъдат проведени в организации-партньори на Академията. По време на работната среща, двете страни договориха и конкретни стъпки по приема на студенти за академичната 2019/202 г. за обучение по разработените две съвместни програми за двойна диплома.

В рамките на визитата си, доц. Марчевски и проф. Борисов посетиха и Държавния университет в Бухара. След среща и разговори с ръководството бе подписан договор за сътрудничество между двете висши училища. Освен обмен на студенти и преподаватели, и съвместни научни изследвания, договорът предвижда и разработване на програма за обучение на студенти, които ще получат двойна диплома.

Последната работна среща, която проведоха в Узбекистан представителите на Стопанска академия, бе с ректора на Андижанския аграрен институт. На тази първа среща, двете страни обсъдиха възможности за бъдещо сътрудничество и договориха визита на чуждестранните партньори в Стопанска академия.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.