Стопанска академия осигурява безплатни общежития за първокурсници

Висшето училище в Свищов е единственото в страната, което предоставя тази възможност

Безплатни общежития за първокурсници осигурява Стопанска академия „Димитър А. Ценов” - Свищов. Висшето училище е единственото в страната, което предоставя тази възможност за своите възпитаници. От правото за безплатно настаняване в студентските общежития за първата година, могат да се възползват кандидатствалите със сертификат от Националните ученически състезания или конкурси за есе, проведени през учебната 2018/2019 година в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов.

Общежитията, в които се настаняват свищовските студенти, са в непосредствена близост до академичния кампус. Избралите тази опция получават пакет, включващ: денонощен пропускателен режим; безплатен паркинг; изцяло реновирани стаи, с всички необходими удобства за пребиваване, в т.ч. самостоятелен електромер и санитарен възел. В общежитията има обособени перални помещения с автоматични перални и сушилни. Всички студенти могат да се хранят в студентския стол, като столовото хранене е с държавно дотиране. Осигурено е обедно и вечерно меню, в дните от понеделник до събота, включително.

При участие в различните издания на Националните ученически състезания или конкурси за есе, които провежда Стопанска академия, средношколците получават сертификат, с който придобиват право да се запишат за студенти в желана от тях специалност в редовна форма на обучение. Свищовската академия е първото висше училище, което стартира провеждането на Национални ученически състезания по икономика и вече има реализирани 33 издания в различни направления. В рамките на учебната 2018/2019 г. са проведени шест състезания в 10 направления, участие в които взеха над 600 средношколци от цялата страна. Три от тазгодишните издания се проведоха в свищовското висше училище и бяха организирани от съответните катедри в следните направления: „Управление на проекти”; „Счетоводство”; „Проектиране на мобилно приложение”; „Туризъм”; „Маркетинг”; „Международен бизнес”; „Банкиране, финансиране и бюджетиране”; „Икономикс”; „Предприемачество”. Състезания по „Митнически и данъчен контрол” се проведоха в Разград и Пловдив, а в Пирдоп се проведе изнесено състезание в направление „Предприемачество”. В организацията на проведените шест надпревари участваха Академичният център за кариерно консултиране и връзки с обществеността и 10 катедри. Като ментори на средношколските екипи се включиха над 100 студенти и докторанти, а в съставите на журитата, оценявали участниците, освен академични преподаватели, се изявиха и над 30 представители на практиката от публичния и корпоративния сектор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони