Парламентът в Прищина реши да се създаде косовска армия

Началникът на Пътната полиция в Казанлък е намерен застрелян

Вижте новата банкнота от 100 лева (СНИМКИ и ВИДЕО)

В квадратите на „Кръгло време”

Поставят новите ограничители по трамвайното трасе на „Графа“

Ивелина Василева: Глобите за замърсяване на въздуха, ще отиват при засегнатите общини

Министър Петкова: „Булгартрансгаз“ е на финала на процеса за създаване на борса за търговия с природен газ в България

Евростат: 60% от младите жени и 80% младите мъже у нас живеят с родителите си

Любител на залозите играл с данните на приятелката си и източил картите й Младежът регистрирал профил на името на гаджето си и проиграл 565 лв.

Премиерът се отказва Правителствена да става детска болница Болница "Лозенец" ще премине от МС от МЗ

Новата Национална стратегия за детето е готова, заяви вицепремиерът Марияна Николова

Горски дариха 23 елхи на деца в Шумен

Арестуваха трима наркопласьори в Монтана

Евакуираха ученици от гимназия в Търново след сигнал за пожар Екстремните мерки били предприети след задействана оповестителна система

Хванаха двама пияни да шофират един и същи автомобил

Стопанска академия разкрива съвместна специалност с висше училище в Латвия

Снимки: Стопанска академия

Завършилите „Икономика и управление на туризма” бакалаври ще получат дипломи и от двата ВУЗ-а
Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов и Висшето училище по мениджмънт на информационните системи (ISMA) в гр. Рига, Латвия разкриват съвместна бакалавърска специалност „Икономика и управление на туризма”. Това стана след подписването на анекс към договор за сътрудничество. Договорът между двете висши училища беше сключен през м. октомври 2017 г., когато в свищовската академия гостува делегация от латвийския град, водена от президента на висшето училище – проф. Роман Дякон.

sa1

В края на март ректорът на Стопанска академия доц. д-р Иван Марчевски и зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р Марияна Божинова, осъществиха работна визита в партньорското висше училище в Рига. Доц. Марчевски и проф. Дякон подписаха анекс към договора за сътрудничество, с който набелязаха конкретни съвместни дейности. Приемът по съвместната специалност ще стартира още от новата учебна 2018/2019 година. Обучението ще бъде в редовна форма, на руски език, като през първите две години студентите ще се обучават в ISMA, а през следващите две – в Стопанска академия. Завършилите съвместната специалност студенти ще получават две дипломи – по една от двете висши училища.

След подписване на анекса, Висшето училище по мениджмънт на информационните системи (ISMA) стана представител на свищовската академия за набиране на чуждестранни студенти за бакалавърски и магистърски програми. Предвижда се и развиване на съвместна докторска програма. В сферата на научноизследователската дейност, в анекса е договорено разработване на съвместни научноизследователски проекти и съвместни публикации.

По време на визитата си в латвийската столица, делегацията от Свищов осъществи работна среща и в Държавния колеж по култура. Ректорът на Стопанска академия и директорът на Колежа – Сандра Плота, подписаха договор за сътрудничество между двете учебни заведения.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.