Сериозен провал на социологическите прогнози

Рекордна избирателна активност в ЕС Едва една четвърт от българите отидоха до урните

Сергей Станишев: Пак изпуснахме победата като през 2017-а Вместо единна кампания, имахме паралелни кампании на всички кандидати, каза 5-ият в листата на БСП

Борисов след изборната победа: Съзнавам, че нашите грешки, макар и осъзнати, може да ги поправим само с много работа

Управляващата „Право и справедливост“ спечели изборите в Полша

ВМРО ще инициира среща на всички избрани за евродепутати от България

ЕНП остава първа политическа сила в Европейския парламент

Мария Габриел: Благодаря на българите, че ни дадоха прошката си днес

Десницата на Меркел води, втори са Зелените (обзор) “Алтернатива за Германия” взе 10,6 на сто

Бюлетините вече пристигат в зала „Арена Армеец”

Бойко Борисов няма да коментира днес изборната победа В брифинга на ГЕРБ ще участват избраните за евродепутати

Марин льо Пен води пред Еманюел Макрон на евроизборите във Франция

ЦИК обяви края на изборния ден

МВнР: Изборният ден в Халкидики приключи с достатъчен брой бюлетини

Мъж от Смядово стана донор, спасява човешки живот

Стопанска академия реализира проект за развитие капацитета на студентите и младите учени Общата стойност на разработката е 543 171 лева

Свищовското висше училище приключи изпълнението на проект „Развитие капацитета на студентите, докторантите, постдокторантите и младите учени от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” за провеждане на иновативни научнопрактически изследвания в областта на икономиката, администрацията и управлението”. Той се реализира в периода април 2017 г. – април 2019 г.

Резултатите от двугодишната разработка представиха проф. д-р Георги Иванов – ръководител на проекта, проф. д-р Пенка Шишманова – координатор „Мобилност и обучения”, доц. д-р Росица Колева – координатор „Подкрепа и популяризиране на науката и научните изследвания”. От представената информация стана ясно, че Академията е бенефициент по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, процедура „Подкрепа за развитието на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени – фаза 1”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Общата стойност на проекта е 543 171 лв., от които европейското финансиране от ЕСФ е 85%, а размерът на национално съфинансиране е 15%. По думите на проф. Иванов, общата цел на проекта – развитие капацитета на изследователите от СA „Д. А. Ценов” за постигане на високи резултати в научноизследователската дейност в областта на икономиката, администрацията и управлението, е успешно изпълнена посредством постигането на специфичните цели и серия от осъществени инициативи. Целевата група, получила подкрепа в резултат от изпълнението на проектните дейности, наброява 100 докторанти, студенти, постдокторанти, млади учени и преподаватели.

Конкретните резултати, обобщени по отделни дейности, бяха представени от координаторите по проекта. Проф. Шишманова и доц. Колева поясниха, че са осъществени 20 изследователски мобилности на студенти и млади учени в чужбина, и е проведена кръгла маса относно постигнатия ефект от мобилността. Подготвени, организирани и са проведени 27 обучителни курса, като са връчени над 750 сертификата на представителите на целевата група. Във връзка със създадени устойчиви мрежови международни контакти са подписани 14 мултилатерални международни договора с Университет „Валахия” в гр. Търговище, Румъния.

Институционализирано е докторантско училище и е проведено менторство на 10 докторанти. С участието на студенти и докторанти са проведени два научни форума в учебната база на Стопанска академия в с. Чифлик, общ. Троян, а с техни научни изследвания е издаден двутомен годишен монографичен алманах. За представителите на целевата група е осигурен достъп до базите от данни EbscoHost, SpringerLink, JSTOR, S&P Capital IQ и до облачните услуги Prezi,, Picktochart, Dedoose, iThenticate. Закупени са 317 броя специализирана научна литература. От извършено теренно проучване, с участие на 22 души, са попълнени 94 бр. анкетни карти и са разработени 10 бр. научни материали. Създадени са интерактивен интернет сайт на проекта и 3 профила, съответно във Facebook, Twitter и Youtube, популяризиращи научните изследвания в СА „Д. А. Ценов”.

Разработени са пет рекламни клипа за свищовската академия и за организирани от нея научни форуми, изготвени и публикувани са над 130 рекламни съобщения, репортажи, уведомления и информация за реализираните активности по проекта. За публикуване в чуждестранни издания са депозирани 14 разработки на докторанти и млади учени от Стопанска академия, а пет докторанти и млади учени са подкрепени за участие в международни научни форуми и конференции.

„Екипът на проекта е уверен, че постигнатите резултати имат устойчиво положително въздействие върху научния потенциал на СА „Д. А. Ценов” и допринасят за утвърждаване на свищовското висше училище, като научен и образователен център в областта на икономиката, администрацията и управлението”, подчерта в заключение ръководителят на реализирания проект.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.