Остават неясни причините за пожара, избухнал в столичен ресторант

Марсилия – входът на Прованс Пристанището, брулено от мистрала, е най-голямото във Франция

Австралийска авиокомпания извърши най-дългия директен пътнически полет

12-годишен велосипедист е със счупени нос и ръка, след като го блъсна кола в Разград

Стефка Стоева: ЦИК е готова за местните избори

Мошеници ползват името на депутат за измамни схеми за дърва за огрев

Бургаски рибари: След лефера, дойде барбун, паламудът тръгнал към нас (ВИДЕО)

Министър Горанов обсъди с Кристалина Георгиева глобалното икономическо развитие

Пасквил поруга Христо Ботев „Чий е Ботев?” води класацията на литературния позор

Бял дим за данъчните облекчения в Гърция, отменят ДДС за строителство

DBX захапва асфалта със силата на 550 коня Първият SUV на Aston Martin излиза с двигател V8 от Mercedes AMG

Александър Сано: Не очаквай от чашка 200 грама да извадиш литър

Джулиана Гани ще се снима гола и след раждането

Как се спира женска кавга

Стотици благоевградчани се включиха в курбан за здраве, кметът д-р Камбитов: Да бъдем по- добри и по-човечни!

Стотици жители и гости на Благоевград се отзоваха на поканата на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и се включиха в традиционния курбан на мемориалния комплекс „Памет и вяра” в местността „Зайова поляна”. На курбана присъстваха и председателят на Общински съвет Радослав Тасков, заместник-кметовете по строителство и сигурност инж. Янко Янков, по европейски проекти и програми Зорница Кралева, по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, по икономика и финанси Иво Николов, директор Дирекция „Правно- нормативно обслужване” Антония Методиева, кметове и кметски наместници от община Благоевград.

„ За трета поредна година даваме курбан за здраве и смятаме това да се превърне в традиция. Събрали сме се днес да се помолим на Бог за здраве за нас, за нашите близки, приятели , роднини. Да се постараем да бъдем по- добри и по- човечни!, с тези думи кметът д-р Атанас Камбитов се обърна към събрали се граждани и им пожела здраве. „Господ да пази Вас! Господ да пази Благоевград! Господ да пази България!”, пожела още кметът Камбитов. Той припомни делото на покойния митрополит Натанаил, който освети Кръста след построяването му, благодари на свещениците и на хората, вложили средства и сили, за да се осъществи днешният курбан.

Свещеници от православния храм „Въведение Богородично” отслужиха водосвет и благословиха приготвената трапеза за здраве и благоденствие на всички жители и гости на града. Общинското ръководство се бе погрижило да има седящи места за всички, въпреки че желаещите бяха стотици. Осигурен бе и безплатен транспорт, с който те се качиха до Кръста, където ги очакваха подредени трапези. Музика, приятелска обстановка и усмивки съпътстваха неделния ден за всички, които се включиха в курбана.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.