Стотици деца посрещнаха Дядо Коледа във Велико Търново

В истински празник за малки и големи се превърна включването на коледните светлини във Велико Търново. Под багрите на празничните фойерверки, озарили небето над Старата столица, стотици деца и много жители и гости на старопрестолния град посрещнаха Белобрадия старец.

Изненада за великотърновци, подготвена от Община Велико Търново и кмета Даниел Панов, бе атрактивното куклено шоу „Откраднатите ботуши на Дядо Коледа”. Най-щастливи бяха стотиците малчугани, които искрено се забавляваха с приказния клоун Тотко, прасенцата Пиф и Паф, Баба Яга и самия Белобрад старец. На финала на представлението, изнесено от актьори от Държавен куклен театър Габрово, Дядо Коледа покани на сцената заместник-кмета на Велико Търново Снежана Данева-Иванова и деца от публиката. Всички заедно включиха празничната великотърновска украса, включваща над 1000 осветителни тела и повече от 100 светещи фигури. Веднага след това небето над центъра на Старата столица бе озарено от празничните фойерверки.

Снежана Данева-Иванова пожела на децата, родителите и близките им, на великотърновци и гостите на града да бъдат здрави, да се радват на много успехи и да прекарат весело наближаващите коледни празници със семействата си.

От следващата седмица всеки може да напише писмо до белобрадия старец и да го остави под вълшебната къщичка в парк „Марно поле”. В централната алея на парк „Марно поле” ще бъде отворен китният коледен базар, изграден по австрийски модел. Той ще работи до края на декември.

Коментари

Задължително поле