Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

Сергей Лавров: НАТО ще принуди балканските страни да приемат философията на противопоставяне Алиансът не е в състояние да отговори на терористичната заплаха, посочи външният министър

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

„Инерком“ купува ЧЕЗ в България

Честват 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество

Над 70% от операциите в Урологията в Търново са ендоскопски

Цветанов и Нинова с общ законопроект Дават на родителите на загинали военнослужещи по време на задгранични мисии наследствени пенсии

Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Детска ясла в Монтана грейва по „Красива България”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Съдят мъж от Разлог за подправяне на лотариен билет

Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро; 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

Стотици пилоти искат да се самоубият

Стотици самолетни пилоти, а вероятно дори хиляди, са толкова депресирани, че обмислят самоубийство или самонараняване според ново изследване, съобщава Independent.

Учени от Харвард са направили анонимно проучване, след като немският пилот Андреас Любиц миналата година умишлено се вряза в планинска скала и уби 149 души.

Според статия в Environmental Health 4,1% от участвалите в проучването казват, че са мислили, че би било по-добре да са мъртви в последните две седмици.

Ако това е точно отражение на проблема в световен мащаб, това би значело, че 5700 от 140 000 пилоти се чувстват така.

В споменатата статия се казва, че учените намират получените данни за изненадващи. “Стотици пилоти, докато летят, се борят със самоубийствени мисли, без да имат възможността да се лекуват от страх това да не повлияе негативно на кариерата им”, пише там.

Проучването, което включвало попълване на въпросник по различни проблеми, е направено напълно анонимно и с пилоти от целия свят.

233 от 1848 пилоти са отговорили, че са депресирани. 75 пилоти са казали, че искат да се самоубият, а 49 от тях са пилотирали в последния месец.

Според 24 от пилотите стресът и проблемите рефлектират много върху работата им, пречат им да бъдат пълноценни в семействата си и да изграждат здрави взаимоотношения.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Абе, дали няма и дИпутати изпаднали в дълбок размисъл дали да не скочат от 15-тия етаж??? Да им помогнем, де.

Отговорете