Стотици пловдивчани поискаха свобода за лекаря, който уби крадец

Стотици пловдивчани се събраха на протест пред Второ районно управление на полицията в Пловдив, за да изразят публично подкрепата си за задържания за убийството на крадеца Жоро Джевизов д-р Иван Димитров, предаде Радио Пловдив.

Сред мнозинството имаше родители с малки деца, съседи и колеги на лекаря, както и хора, пострадали от крадци.

Хората скандираха "Свобода" , тъй като рентгенологът е защитавал дома и семейството си. Според тях, той не трябва стои в ареста, а дори да бъде награден за това, което е направил, предаде БНР.

Протестиращите призоваха и за законодателни промени.

"Трябва окончателно да се промени закона, не може някой да влезе в дома ти и да си виновен, за това, че си защитил семейството си", каза потърпевш от обир.

"Всичко е много стресиращо за нас и се надявам да го освободят", каза съпругата на д-р Димитров и заяви, че семейството му е в шок от случилото се.

тяло на млад мъж беше намерено върху кола пред сградата на Областната управа в Пловдив. По-късно стана ясно, че това е криминално проявения Жоро Джевизо, застрелян същата нощ при опит за обир в къщата на доктор Иван Димитров.

По-късно лекарят беше задържан в полицията. В сряда съдът ще реши дали да го остави за постоянно в ареста. Тази сутрин протеста гражданите направиха подписка в защита на рентгенолога и заявиха намерението си отново да го подкрепят в съдебната зала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право