Стотици старозагорци се помолиха пред чудотворната икона на Света Богородица Скоропослушница (СНИМКИ)

Чудотворната икона на Света Богородица Скоропослушница пристигна на 5 октомври в Стара Загора, посрещната от митрополит Киприан, духовници от епархията и стотици граждани. Това е по повод честванията на 180-годишнината от рождението на първия старозагорски митрополит Методий. За да се преклонят миряните, в града беше донесена и плащеницата на Св. Петка, която е дарение от румънския на българския патриарх Неофит, който ще участва в честванията в Стара Загора. От парка тръгна литийно шествие до катедралния храм „Свети Николай”, където иконата ще остане до 8 октомври.

„Тя има особена благодат да помага на хора с онкологични заболявания, на хора, които нямат деца, които са с хронични заболявания. Готова е да чуе молитвата на всеки, който потърси със смирено сърце помощта и ходатайството на Божията майка” – каза отец Йордан Карагеоргиев – началник на

Културно-просветния отдел в Старозагорската митрополия.

Стотици старозагорци се стекоха в катедралния храм, за да се помолят пред иконата.

„Много ще се моля, ако наистина помага на всички онкологично болни. Вкъщи имаме такъв човек и ще се надяваме на изцеление” – каза през сълзи старозагорка. Други ще се помолят за здраве на всички и благоденствия на цяла България.

Старозагорският митрополит Киприан отслужи молебен за бързо оздравяване на всички страдащи от онкологични заболявания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България