Стотици читатели атакуваха парк „Гео Милев” (СНИМКИ)

Не само слънчевото утро, но и възможността да заемат нови книги и да станат читатели на Столичната библиотека, беше причината в неделния ден стотици жители на квартал „Гео Милев” да посетя едноименния парк и да се включат в инициативата „Зелени библиотеки”.

На тяхно разположение бяха няколко служители на библиотеката, начело с директор Юлия Цинзова, които им връчваха безплатни читателски карти и им подаряваха книги. Децата се забавляваха с рисуване с 3D писалки и детски песнички, а родителите – почитатели на поезията, взеха авторграфи от поетите Хайри Хамдан, Мая Панайтова и Анжела Димчева, които се включиха в рецитала, съпътстващ проявата.

Главна атракция беше Библиобусът на Столична библиотека с 1000 интересни хитови заглавия, които можеха да се заемат на място и да се върнат след определен период в централата на пл. „Славейков” 4. Балоните и безплатните детски книжки на Столична библиотека радваха малчуганите, колкото и сладоледът, купен от родителите им в парка.

С инициативата „Зелени библиотеки” културата и изкуството достигат непосредствено до хората. Вече 6 години тези изнесени събития – в парковете на столицата и на Витоша – са съществен принос за създаване на атрактивни арт пространства за привличане нови читателски публики в културната инфраструктура на София.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура