Стотни разделиха каякарите от медал

Денис Димитров и Радослав Стефанов останаха на стотни от медала на световното до 23 години по кану-каяк в Пловдив. Дуетът до последно си оспорваше третото място с лодката на Испания в каяка на 1000 метра, но не издържа на темпото и завърши на 4-то място, с пасив от 782 стотни. С титла се окичи двойката на Беларус (3:30,856), а среброто остана за чехите (3:31,206).

Днес още една българска лодка ще има шанс да се бори за медалите на мондиала. Призьорът от световни и европейски първенства Ангел Кодинов ще атакува отличията в кануто на 200 метра. Стартът е от 12,56 часа. Националът не успя да се класира и за финалната надпревара на 1000 метра. Той спести сили в сериите заради късия спринт и завърши шести. Но на полуфинала малко не му достигна да продължи.

Още две български лодки се разминаха с финал. Димитър Петров бе лидер почти през цялата полуфинална гонка на 1000 м в кануто, но в последните метри изпусна водачеството. Същото се случи и с Иван Пенчев в каяка на 1000 метра.

За първенството дойдоха впечатляващ брой състезатели – над 1200 от 69 държави. България е представена в 24 дисциплини. Последните стартове за разпределение на отличията са в неделя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт