Корнелия Нинова: Искането за оставка на Валери Жаблянов е противоконституцонно

Съдът отложи първото заседание по делото срещу Владо Плацентата

Арестуваха двама, ограбили казино и бензиностанция с пластмасов пистолет

Владимир Тошев: Ако изказването на Жаблянов не е комунистическа тирада и той не е дървена комунистическа глава, аз се извинявам

Пътни полицаи засякоха трима, обявени за издирване Единият е търсен от ГДБОП

Тежко е състоянието на момчето, паднало от прозорец в социален комплекс

Курсант Деница Иванова от НВУ е носител на наградата „Трети март” Отличието е левовата равностойност на 3000 евро

Оперетата “Графиня Марица” отново на търновска сцена Представят постановката с нови попълнения сред солистите

Валери Жаблянов: Мотивите за исканата оставка са образец за политически произвол и фактологическо слабоумие

Доналд Тръмп с мярка срещу модифицираните пушки

ГЕРБ посочи 3 аргумента за оставката на Жаблянов

ДПС не участва в дебатите за исканата оставка на Жаблянов

Петър Москов: Натискът на здравния министър върху другите структури от системата не може да се счита за проблем

България ще бъде домакин на съвместен бизнес форум с организацията за външна търговия на Япония

КЗП съди девет фирми за бързи кредити

Стояна кани публика за 100-годишния си юбилей

Стоянка Мутафова праща въздушни целувки на публиката на спектакъла „Столетие мое”.

Мутафова изигра столетница в постановката „Столетие мое” в Сатиричния театър

“Иска ми се да се срещнем и на стогодишнината ми” – с тези думи Стоянка Мутафова се обърна снощи към публиката, която беше изпълнила до краен предел голямата зала на Сатиричния театър. “Сигурна съм, че всички вие ще бъдете тук и аз ще бъда много щастлива”, обяви актрисата под бурните аплодисменти на публиката.

Министърът на културата Рашко Младенов изгледа представлението и аплодира легендарната актриса.
Министърът на културата Рашко Младенов изгледа представлението и аплодира легендарната актриса.

Зрителите бяха дошли да гледат любимата си актриса в спектакъла “Столетие мое”, в който тя играе възрастна дама, която празнува 100-годишния си рожден ден заедно с дъщеря си, внучката и правнучката си.

Малцина знаят, че истинското й име е Стояна, но на един театрален афиш я объркват и оттогава хората я знаят като Стоянка. Играла е в над 53 театрални постановки. Популярна с ролите си във филмови и телевизионни продукции като “Големанов”, “Вражалец”, “Милионерът”, “Новогодишна шега”, “Топло”, “Любимец 13”, “Кит” и др. Известни нейни сценични партньори са Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Апостол Карамитев, Невена Коканова.

През годините признателната публика и театралната критика измислят какви ли не приятелски прозвища за голямата актриса – “Примата на театъра”, “Урагана Стояна”, “Дръзката Госпожа Стихийно бедствие”, “Неотразимия женски феномен на българското кино”, “Фината аристократка на сцената”, “Бунтарката”.

Примата на българската сцена получи цветя от Сатиричния театър, където играе от създаването му преди 60 години. След спектакъла първи на сцената я поздрави директорът на театъра проф. Здравко Митков. Последваха поздравителни адреси и кошници с цветя от Министерството на културата, Народния театър “Иван Вазов”, Младежкия театър “Николай Бинев”, НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, Театър “Българска армия” и Фондация “Аскеер”. Кошница с плодове поднесоха от името на председателя на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев.

От „Дондуков“ 2
Президентът поздрави юбилярката

“Вие превръщате своето завладяващо и емблематично присъствие на сцената в празник за своята публика и щедро я дарявате с букет от емоции, енергия и талант. Давате ни увереност в изкуството, което има незаменимо висока стойност за човешкия дух и сърце.” Това се казва в поздравителния адрес на президента Румен Радев до българската театрална и филмова актриса Стоянка Мутафова по случай нейния 95-годишен юбилей.

Министърът на културата:
Тя е като теремин

Служебният министър на културата Рашко Младенов поздрави Стоянка Мутафова за нейния 95-годишен юбилей:
“Светла и щастлива е датата, на която в света се е появила една от най-обичаните и талантливи български актриси на световно ниво… Бих сравнил миговете от съприкосновението с твоя блестящ талант с магията, която произвежда един уникален електронен музикален уред, наречен теремин, на който човек свири, без да го докосва. Естествена и емоционална, подобно на този невероятен инструмент, без да докосваш публиката физически, ти прегръщаш душата й и досягаш най-нежните струни в сърцето й.
Бъди ни жива, здрава, усмихната, енергична, положителна и все така неподправена, за да продължаваш да подправяш представлението “Живот” с онази щипка дързост и надежда, която ни кара да вървим напред!

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете