Стоянович тръгна с победа на „Герена“, „Левски“ се скъса да пропуска

Славиша Стоянович, треньорът на „Левски“, дебютира с победа на стадион „Георги Аспарухов“. След двата успеха като гост под ръководството на словенския специалист, сега „сините“ спечелиха и у дома – 2:0 над „Септември“. Давиде Мариани и Станислав Костов бяха точни за 26-кратните шампиони още през първата част. Тимът на Стоянович създаде куп чисти положения пред вратата на Валентин Галев, но само липсата на концентрация при завършващия удар лиши „Левски“ от по-солидна победа.

Добрата новина на „Герена“ бе завръщането в игра на капитана Иван Горанов, лекувал контузия в последните 3 мача на тима. Нашименто също се появи в заключителните минути, след като бе извън терените от края на миналия сезон.

Това бе и първи мач за „сините“ след напускането на полузащитника Жорди Гомес. Неговото място в стартовия състав бе заето от Станислав Иванов. Именно пред юношата на тима се откри първата по-сериозна ситуация в двубоя. Иванов бе намерен от Кабрал в наказателното поле на гостите, но последвалият му удар мина покрай целта.

На свой ред „Септември“ напомни на „сините“, че трябва да бъдат по-внимателни в дефанзивен план. В 18-ата минута Здравко Димитров бе оставен да нахлуе дълбоко в половината на домакините, след което финтира Холмар Ейолфсон, но изстрелът му бе париран от Мартин Полачек. Така се стигна до 23-ата минута и първия домакински гол за „Левски“ в ерата „Стоянович“. Атаката бе като по учебник, а Милош Цветкович изведе по перфектен начин Кабрал, който продължи към Давиде Мариани и последвалият изстрел на халфа влетя в мрежата на Валентин Галев.

В 29-ата минута „сините“ покачиха на 2:0 след груба грешка на стража на гостите. Силен удар на Мариани бе избит от бившия вратар на „Локомотив“ (София) в краката на Костов, за когото не бе трудно да довкара от няколко метра. До края на първата част и двата тима имаха шанс за гол, но Полачек изби последователни изстрели на Бенга и Асен Чандъров, запазвайки мрежата си „суха“.

С подновяването на втората част „Левски“ отново се настани трайно в половината на „виненочервените“.

В 52-ата минута Обертан пропусна невероятна възможност. След двойно подаване с Костов, франзузинът се озова очи в очи с Галев, но застъпи топката и тя изписа странна траектория, минавайки над вратата.

В 57-ата минута и Станислав Иванов направи сериозен пропуск от няколко метра. В средата на втората част юношата на тима отсъпи мястото си на друг кадър на „синята“ школа – Илия Юруков.

Последваха две бързи попадения на „Левски“, които обаче бяха отменени. В първия случай Костов бе в засада, а 3 минути по-късно и Кабрал се разписа, но след игра с ръка.

До края „сините“ намалиха темпото и пропуснаха да затворят мача с трети гол. С победата "Левски" излезе на първо място с 13 точки поне преди двубоя на "Лудогорец" и ЦСКА.

В следващия кръг „сините“ имат трудно гостуване на „Етър“. Двубоят е в събота от 18:45 часа. „Септември“ пък има визита в Русе на „Дунав“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ