Страстите на Буба - полицайката от Шесто

Полицайката от Шесто РПУ Любка Гечева – влюбена в екскурзиите, чалгата и фитнеса.

Екскурзии до Малдивите, Турция и Гърция, чалга и фитнес в профила на 37-годишната служителка на МВР

 Рушветът от 200 лв. от убиеца с „Поршето“ не й бил първи 

МВР подготвяло предизборен пиар

„Влюбена в живота и той в мен! Прави повече от това да съществуваш. Живей!“ Това е написала в профила си във фейсбук Любка Гечева - 37-годишната полицайка от Шесто софийско районно управление. Тя и колегата й от патрула Георги Малински са разследвани за длъжностни престъпления и като евентуални помагачи на пияния и дрогиран шофьор на „Порше Панамера“ Димитър Любенов, който на 25 септември на Околовръстното шосе на София уби французин и рани двама души.

Както писа „Труд“, Любенов твърди, че минути преди сблъсъка е бил спрян за проверка на от двамата полицаи, дал им 200 лева рушвет и те го пуснали да си ходи за село Равно поле, където е домът му. Нещо повече – адвокатката му дори твърди, че го е возел шофьор от „Дринк енд Драйв“, когото полицаите свалили с думите: „Това е наш клиент, ние ще си го поемем ".

Тази версия защитна версия обаче издиша, защото няма никаква логика пияният и дрогиран да дава подкуп, след като не той кара, само се вози в автомобила. Проверява се и трета вероятност униформените да са се обадили на свой началник, който ги е инструктирал да вземат парите от Любенов, но после да го ескортират до Равно поле. Тя също е много нелогична, защото не е трудно да се докаже, ако е имало такова обаждане и тогава уличените като помагачи от „Вътрешна сигурност“ нямаше да са двама служители на МВР, а трима.

Така или иначе след „проверката“ полицаите потеглили след „Поршето“ с включени светлини по локалното платно на Околовръстното и видели как с близо 200 км/ч Любенов блъска отзад „Форда“, с който французите отивали към летище „София“. Гечева и Малински загасили бурканите, дали на заден ход и се скрили, без да съобщят за катастрофата. Изчакали пристигането на техни колеги, чак тогава се появили в района.

Двамата полицаи към момента не са задържани и нямат повдигнати обвинения. От Софийска градска прокуратурата уточниха, че са били известени за проверката на „Вътрешна сигурност“ на 29 септември – четвъртък. Тогава наблюдаващият прокурор образувал второ дело за длъжностни  престъпления, но не той е трябвало да решава дали двамата да бъдат задържани, както се опита да твърди служебния вътрешен министър Иван Демерджиев. Очевидно идеята на МВР е била да си направи пиар акция в петък – 30 септември, за да може в деня за размисъл – 1 октомври, вестниците да съобщават за доброто служебно правителство, назначено от трижди по-добрия му патрон Румен Радев.

От публикациите на самата Любка Гечева в социалните мрежи е очевидно, че на Околовръстното не е взела първите си 200 лева. Само по снимките й от тази година се вижда, че е открила морския сезон още през зимата с екскурзия до остров Кореду на Малдивите. През пролетта е била в турския курорт Анталия, а през лятото е имала турове в Северна Гърция и по Черноморието. Освен страстта си към пътуванията, не крие и тази към чалгата и техно музиката, както и към фитнеса и хранителните добавки.

Иван Гешев: Някой е подвел вътрешния министър

Единственият враг е престъпността

„Ако това твърдение министърът на МВР наистина го е казал, то не кореспондира с фактите по делото и със законодателството. Явно някой е подвел министъра и му е предоставил невярна информация”. Така главният прокурор Иван Гешев коментира изявлението на Иван Демерджиев, че държавни обвинители са забранили задържането на двама полицаи, разследвани за връзки с шофьора на поршето Димитър Любенов. „Това един служител на МВР да задържа за 24 часа по Закона за МВР определени лица е в правомощията само и единствено на МВР. Прокурорът няма такива правомощия”, добави обвинител ?1. Иван Гешев бе категоричен, че единственият враг на прокуратурата е престъпността. Според него институциите трябва да си взаимодействат, независимо кой ги оглавява. Гешев обяви, че проблемите на българското правосъдие не са само в прокуратурата, а в съда, в МВР, в законодателството. “Някой трябва да седне и да реши реалните проблеми, а не да се занимава 30 години с т.нар. измислена съдебна реформа, която се състои в това да закриеш, да махнеш някой и да сложиш собствен човек или да обслужиш някой олигарх ”, каза Иван Гешев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Разследване