Стрелба и бой с брадви в Рупци

17-годишен нападател пронизан от стоп патрон в крака

Пистолетът е законен за самоотбрана

Младеж, въоръжен с брадва, бе прострелян в крака след масов бой в центъра на плевенското село Рупци, община Червен бряг. 17-годишният е приет в ортопедията на болницата в Плевен без опасност за живота. В отделението по хирургията пък лежи под лекарско наблюдение 32-годишен, пребит при мелето.

Екшънът се разиграл около 20 ч в събота. В центъра на Рупци пристигнали два автомобила. От тях изскочили 10-ина жители на съседното село Радомирци, които размахвали ножове и брадви. Групата налетяла срещу местни хора. Тогава 52-годишен мъж от Рупци извадил законния си 9-милиметров пистолет “ЧЗ”, за да се предпази. Гръмнал със стоп патрон по единия от нападателите, който изтървал брадвата. След схватката собственикът на пистолета повикал полицейски патрул и предал оръжието си. Ченгетата прибрали и брадвата, носена от простреляния. При огледа на мястото е намерена гилзата от стоп патрона.

По случая е образувано досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански или расистки подбуди. Засега обаче няма повдигнати обвинения.

Коментари

Задължително поле