Стрелба и ранен заради препикан от куче магазин (обзор)

Собственикът на изходилото се животно е настанен във Военна болница

Стрелецът имал законен пистолет

Столичанин бе прострелян в корема, след като кучето му препика магазин. Екшънът се разигра към 10 часа в подлеза на булевардите “България” и “Гоце Делчев”. Раненият собственик на животното е настанен за лечение във Военна болница с опасност за живота.

50-годишният мъж и кучето му минали покрай магазин в подлеза и четириногото се изходило на витрината му. 59-годишният собственик на павилиона излязъл ядосан и направил забележка. Между мъжете избухнал скандал. Тогава търговецът извадил законен пистолет и гръмнал опонента си в корема. В близост имало полицаи, които чули изстрела и веднага задържали въоръжения мъж. Пред полицаи съпругата на стрелеца твърдяла, че той натиснал спусъка при самоотбрана, след като мъжът с кучето извадил палка. Шефът на отдел “Разследване” в СДВР Стойно Цветков каза, че на място е била открита палка, но не е ясно дали е използвана. Според жената на пострадалия палката била носена ако има проблем с кучето.

След няколко часа оглед, стрелецът заяви преди да бъде отведен в ареста, че съжалява за случилото се. Според МВР той имал стара криминална регистрация за нанасяне на телесна повреда. Разследването по случая се наблюдава от Софийска градска прокуратура.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право