Стрелба и ранен заради препикан от куче магазин (обзор)

Собственикът на изходилото се животно е настанен във Военна болница

Стрелецът имал законен пистолет

Столичанин бе прострелян в корема, след като кучето му препика магазин. Екшънът се разигра към 10 часа в подлеза на булевардите “България” и “Гоце Делчев”. Раненият собственик на животното е настанен за лечение във Военна болница с опасност за живота.

50-годишният мъж и кучето му минали покрай магазин в подлеза и четириногото се изходило на витрината му. 59-годишният собственик на павилиона излязъл ядосан и направил забележка. Между мъжете избухнал скандал. Тогава търговецът извадил законен пистолет и гръмнал опонента си в корема. В близост имало полицаи, които чули изстрела и веднага задържали въоръжения мъж. Пред полицаи съпругата на стрелеца твърдяла, че той натиснал спусъка при самоотбрана, след като мъжът с кучето извадил палка. Шефът на отдел “Разследване” в СДВР Стойно Цветков каза, че на място е била открита палка, но не е ясно дали е използвана. Според жената на пострадалия палката била носена ако има проблем с кучето.

След няколко часа оглед, стрелецът заяви преди да бъде отведен в ареста, че съжалява за случилото се. Според МВР той имал стара криминална регистрация за нанасяне на телесна повреда. Разследването по случая се наблюдава от Софийска градска прокуратура.

Коментари

Задължително поле