Стрелба на летище "Ататюрк" в Истанбул, задържаха двама

Тази нощ международното летище „Ататюрк“ в Истанбул за известно време остана блокирано от силите за сигурност. Служителите на сигурността затвориха всички входни и изходни пунктове на летището по време на акцията по залавянето на двама заподозрени.

Турската полиция задържа двама предполагаеми нападатели на международното летище „Ататюрк“ в Истанбул. Съобщава се, че единият от тях е произвел изстрел във въздуха, което е принудило полицейските сили да открият огън по него, нанасяйки му леки наранявания. Вторият заподозрян е задържан на паркинга на летището.

В ранните часове работата на летище „Ататюрк“ постепенно се нормализира.

При стрелбата, станала на територията на международното летище „Ататюрк“ в Истанбул тази нощ, няма пострадали цивилни лица или полицейски служители. Един от двамата предполагаеми нападатели, които бяха задържани от силите за сигурност, е бил ранен при опита да бъде задържан.

През юни тази година в резултат на атентат на „Ислямска държава“ на истанбулското летище загинаха 41 души, а 204 други бяха ранени.

Работата на международното летище „Ататюрк“ в турската метрополия е възобновена в неделя сутринта.

„Летището е отворено за пасажери“, заяви пред местни медии губернаторът на Истанбул Васип Шахин, допълвайки, че двамата предполагаеми нападатели са задържани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа