Стрелбище в Разград

"Лудогорец" победи "Судува" с 2:0 в първа среща от плейофите за групите в Лига Европа. Това обаче бе най-малкото, с което се отърваха гостите от Литва, завършили трети в местното първенство. За този мач стадион "Лудогорец Арена" може да бъде прекръстен на "Стрелбище Разград". Двубоят реално се игра на една врата - тази на аутсайдера "Судува". Към нея бяха изстреляни 21 шута, 10 от тях попаднаха в очертанията. Стражът на гостите Иван Кардум бе под постоянен обстрел от играчите на Димитър Димитров-Херо. Вратарят направи всичко по силите си, но на два пъти бе отстрелян. Първо го проби Козмин Моци, защитникът с вратарски, но явно и голмайсторски талант. Бранителят засече с глава центриране на Сисиньо за 1:0. Четвърт час преди края Кардум бе разстрелян с тупалка на Върджил Мисиджан. Стражът дори не успя да реагира на "бомбата" на холандеца, а само я проследи с поглед.

Успехът доближи "Лудогорец" на 90 минути от второ участие в групите на Лига Европа.

"Можехме да вкараме още голове, но и така имаме добри шансове за реванша - каза голмайсторът Моци. - Съперникът се защитаваше с целия отбор, затова ни беше малко трудно до първия гол, но след това можехме да отбележим и още. Трябва да сме спокойни и да мислим за втория мач."

При влизане в групите на Лига Европа автоматично 2,6 млн. евро ще бъдат преведени по сметката на "Лудогорец" от УЕФА. Толкова е премията за отборите стигнали до тази фаза.

Все по-голям е шансът "орлите" да домакинстват на своя стадион в следващия етап на турнира. Непосредствено преди двубоя със "Судува" бе официално открит новия сектор "В". За събитието пристигнаха собствениците на клуба Кирил и Георги Домусчиеви, както и кметът на Разград д-р Валентин Василев.

"Голяма част от колегите ми искат да са на мое място в момента", каза градоначалникът.

"До десет дни ще стане ясно дали сектор "А" или сектора за гости също ще бъде променен", разкри Георги Домусчиев, един от двамата собственици на клуба.

Капацитетът на сектор „В“ е за около 3600 зрители, като целият на стадион "Лудогорец Арена" почти достига 13 000 места. Новата трибуна е поредната част от мащабната инвестиционна програма на клуба по изграждане на модерен стадион. Съоръжението ще е от категория 4, даваща право на домакинство на срещи от груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа.

Снимка: Sportal.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ