Стрелби на курсанти подпалиха сухи треви край Шумен

Сухи треви горяха в района на военното стрелбище в шуменския кв.“Дивдядово“. Пожарът възникнал по обяд във вторник, а към 16 часа е бил погасен, съобщават от Държавно горско стопанство-Шумен. Сигналът за инцидента постъпил до горските към 12,20 часа, чрез телефон 112. Служители на стопанството установили на място, че горят сухи треви в смесени широколистни насаждения по стръмните склонове, които са над стрелбището.

Пожарът обхванал площ от 150 кв.м. и възникнал след стрелби на курсанти от военния факултет в Шумен. Горският надзирател на района останал на мястото на пожара до пълното потушаване на пламъците.
Това е втори пожар на същото място за последните няколко дни. На 22 февруари отново беше подаден сигнал от гражданин за огън в района на стрелбището. Тогава бяха засегнати 3 дка. Призоваваме хората да подават сигнали на телефон 112, когато станат свидетели на пожари в горски територии или на огън в близост до тях, съобщават от ДГС-Шумен.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.