Стрелецът от подлеза на „Плиска“ под домашен арест

Мъжът, прострелял уличен музикант в подлеза на "Плиска" преди няколко дни, е с мярка „домашен арест“, съобщи Канал 3.

Инцидентът стана в сряда вечерта. Стрелбата е възникнала след скандал между двамата млади мъже. Простреляният музикант бе ранен в крака.

27-годишният стрелец Мартин Милчев е обвинен за причиняване на средна телесна повреда. Инцидентът станал, когато младият мъж се прибирал вкъщи, след като стрелял в столично стрелбище. Той има спорен пистолет и разрешение за него. Мъжът е картотекиран в "Левски-любители" от 2012 година.

По данни на полицията простреляният е криминално проявен за кражби. Той е получил рана в областта на слабините и е настанен без опасност за живота в "Пирогов".

Стрелецът също е пострадал при инцидента. В съда днес той се появи с патерици и бинтован крак. Свидетели разказват, че Мартин Милчев бутнал с ръка музиканта, за да му направи път. От своя страна музикантът го догонил, съборил го на земята и започнал да го удря.

Пострадалият уличен музикант е признал, че е приел успокоителни и алкохол преди инцидента.

Разследващите не могат използват камерите в подлеза, защото мястото на инцидента е извън обсега им. Поради тази причина полицията разчита на свидетели, а те твърдят, че стрелецът е бил провокиран. Те потвърждават твърдението на Мартин Милков, че е реагирал в опит за самозащита.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България