Терористът от Страсбург е застрелян от полицията

Укривал се е в склад на 4 км от Коледния базар

Стрелецът от Страсбург - 29-годишният Шериф Шекат, е мъртъв, застрелян от полицията, предаде АФП, позовавайки се на източник, близък до разследването.

Той е убит в страсбургския район Нюдорф-Майнау при операция, започнала в 21 ч. местно време, съобщава Ройтерс, позовавайки се на полицейски източници. Официалното съобщение гласи, че е бил "неутрализиран".

Според свидетели са били чути поне три изстрела, прелетял е полицейски хеликоптер, а районът е бил отцепен по-рано от спецчасти.

Атентаторът-джихадист се е бил скрил в склад на около четири километра от мястото на стрелбата във вторник.

Повече от 700 служители на силите за сигурност издирваха нападателя. В квартала, където той беше застрелян тази вечер, бяха проведени няколко полицейски операции. Нюдорф е мястото, където нападателят е израснал. Бяха арестувани петима души, включително неговите родители и двама от братята му.

Министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер обяви в същото време и отварянето за посетители на Коледния базар, който беше затворен от престрелката във вторник вечерта: “Постигнахме съгласие от утре пазарът да бъде отворен. Обратното би означавало, че се поддаваме на мракобесието на тези, които мразят нашата страна”.

Ще бъдат въведени допълнителни мерки за сигурност.

В 21 часа полицията отиде да арестува лице, отговарящо на описанието на заподозрения. Той отвърна с огън, след което беше неутрализиран, съобщи министър Кастанер. Информирах президента. Мислите ми са със загиналите и ранените, каза още той.

Коментари

Задължително поле